Complotul patratelului colorat de pe pasta de dinti

Cu siguranta v-ati ciocnit cu totii, in ultimele saptamani, de imaginea de mai jos. Practic toti utilizatorii de internet sunt convinsa ca au citit asa-zisul avertisment cu privire la semnificatia acelor patratele colorate de pe pastele de dinti. Cand am primit primul mail cu aceasta falsa informatie (caci voi explica mai jos de ce este falsa) nu stiu de ce am cam ignorat, in sensul ca nu am avut curiozitatea sa verific acasa pastele noastre de dinti. Stiam ca pe a noastra, a adultilor, nu o voi schimba oricum, iar pe cea a copilului stiam din surse sigure ca este un produs organic, bio, fara fluor, SLS si alte porcarii, practic fara pericol pentru copilul meu. Am primit al doilea mail cu aceeasi informatie. Au trecut iar cateva zile bune fara sa verific acasa situatia.

pastedinti

Verde: naturale;
Albastru: Natural + Medicamente;
Roșu: Natural + Compoziția chimică;
Negru: chimic pură.

Dar azi dimineata, din intamplare, cand ii puneam copilei mele pasta pe periuta mi-a picat privirea pe patratelul colorat, care nici macar nu era colorat, era si este negru de-a binelea, negru semnificand, conform indicatiilor din prima imagine, ca este ce e mai rau, chimicale pure. Zic, ce naiba! Cumpar aceasta pasta de ceva vreme de pe un site cu produse organice (organicbaby.ro), care are certificate peste certificate, oare chiar asa sa ma pacaleasca?! Insa datorita meseriei mele am avut o intuitie. Faptul ca lucrez in publicitate si ma lovesc zilnic de culori, produse si mai putin productie, primul gand a fost ca sigur e ceva fals in toata conspiratia asta a pastei de dinti si ca are legatura cu ceva coduri de culoare si tipar. Am ajuns la internet si am inceput sa sap. Evident ca intuitia mea a fost buna iar aceste patratele de culoare nu reprezinta decat niste semne de taiere in procesul de ambalare, sunt denumite „eye marks” si ajuta aparatele electronice sa stie unde sa taie si sa sertizeze tubul. Mai multe detalii gasiti aici si aici sau chiar printr-o simpla cautare pe google. Si acest post este bun si util.

Acum sa va spun de ce si cine a lansat via online aceasta conspiratie a pastei de dinti chiar nu sunt in stare. O dezinformare totala, dar care e motivul ramane de vazut. Important e ca tot ce citim sa trecem si prin filtrul personal si sa ne documentam mai bine, nu sa luam totul mot-a mot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *