Crackers fara gluten si inghetata sanatoasa

Continuand povestea retetelor sanatoase pentru copii si nu numai, revin si spun ca am descoperit o bunatate de reteta de crackers fara gluten. Pentru ca sunt “abonata” la site-ul Totul despre mame unde se posteaza tot felul de sugestii de mancaruri pentru cei mici sau macar alternative la hrana nesanatoasa, am descoperit acesti biscuiti uscati cu chimen. Sunt extreeeeem de simplu de facut, din fulgi de ovaz/orz/secara/grau, ce aveti prin casa, rasniti, practic se obtine o faina, cu 1-2 oua si ulei de masline, desigur sare si chimen, eu pun foarte mult chimen pentru ca sunt mare fan. Se obtine o pasta care se ruleaza si se baga in cuptior si ies d e l i c i o s i. Eu si BUBU mancam pe rupte.

Acum vin si spun ceva ce voiam de multe luni de zile: putem manca inghetata caaaat cuprinde. De ce? Pentru ca e facuta in casa din ingrediente foarte simple si sanatoase, astfel nu mai  stau cu gura pe Bubu meu mare ca nu are voie sau mai stiu eu ce. Din vara anului trecut, la mare, in Grecia, a descoperit inghetata si de atunci ma innebuneste, ii place la nebunie si atunci am inceput sa i-o fac in casa, dar problema era ca nu aveam acele bete. Daca o turnam in cutiute era foarte greu de scos, trebuia sa astept o gramada sa se inmoaie, apoi iar o congelam si tot asa. Dar am gasit, gratie Ikea, aceste seturi de suport de inghetata pe bat. Vedeti si voi cu ce pofta baga in ea. Retete puteti gasi AICI, cea din poza e facuta din lapte de cocos (tot de mine facut), miere, afine si zmeura. V-am convins?

img_1604 img_1605

inghetatabubu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *