Cum împrietenim copiii cu lumea animalelor într-o existență exclusivă la bloc?

Iubesc animalele.

Când eram mică visul meu era să am 10 câini și un cal alb. Știam cam tot ce se poate știi despre câini și rase, am desenat la 10 ani vreo 20 de scene din 101 dalmațieni, desene pe care le-am împrumutat cuiva și nu le-am mai văzut înapoi.

La 14 ani mi-am cumpărat singură dalmațianul meu deși ai mei nu fuseseră de acord inițial. Îmi plăceau și caii mult deși nu aveam tangențe cu ei. Dar îi vedeam îl Larousse-ul părinților și îi desenam așa cum mă pricepeam eu mai bine. Din păcate, cu alte animale nu am avut contact. Mi-amintesc ce mândră eram de faptul că nu aveam bunici la sat, ei trăiau tot la oraș, la casă e drept dar în orașe mari. Singurele animale erau câinii, pisicile și găinile și un cocoș.

Peste ani am realizat adevăratul handicap, că am fost privată de viața la țară. Nu cunoșteam animalele decât din cărți și filme. Mi-amintesc că la un moment dat am mers într-o vizită la țară la cineva, niște rude mai îndepărtate, și am văzut o vacă făcând pipi. Nu râdeți, am rămas marcată de viteza și abundența cu care bietul animal își făcea nevoile.

Acum privesc în urmă și mă întristez la gândul că nici fetele mele nu știu ce înseamnă să ai bunici care să trăiască în sătucuri uitate de lume, în gospodării animate și de alte viețuitoare. Au bunici dar ambii locuiesc la bloc. Mă uit în jur și văd același lucru, toții copiii cresc printre betoane. Trist.

Cred că marele nostru noroc, cel puțin aici în București, este că au existat oameni cu inițiativă, cu sclipiri de geniu, care au deschis ferme. Da, ferme cu animale adevărate, crescute în țarcuri dar îngrijite, la care să aibă acces oricine. Mirosul ăla de fermă, de fân, de bălegar este inconfundabil.

Boomerang lansează un serial cu animale reale

Și uite că cineva a mai avut o idee bună, să creeze un serial ale cărui personaje sunt animale REALE. Boomerang lansează un nou serial de comedie, ”Cei cinci prieteni fermieri”. Sâmbăta aceasta, pe 24 iunie, este primul episod, de la ora 13.40.

Serialul are ca protagoniști 5 animale: un cățel – Paco, 2 iepurași – Kimi și Loona, măgărușul Soren și un cacadu – MC Digga. Acesta din urmă este un papagal exotic, aterizat forțat la fermă și care are de depănat o grămadă de povești spectaculoase din călătoriile lui în jurul lumii.

Dacă vrei să cunoști personajele, poți face cunoștință cu ele pe fivefarmies.boomerang-tv.ro.

Nu uitați, noul serial de comedie german ”Cei cinci prieteni fermieri” poate fi urmărit în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.40, la Boomerang TV.

Deși nu încurajez neapărat privitul la televizor, cred că un astfel de serial, cu personaje reale din lumea necuvântătoarelor, e o ocazie bună de a introduce copiii, cu o existență exclusivă la bloc, în acest univers frumos și sincer al animalelor.

Dacă v-a plăcut acest articol sau vi s-a părut util, m-aș bucura tare mult să dați subscribe aici pe blog și like paginii de facebook stil de mamă, adică AICI.

Credit foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *