Volos – un oraș al Greciei mai puțin cunoscut

Suntem într-o parte a Greciei mai puțin bătătorită de turiști, cu atât mai puțin români. Volos. Toți sunt curioși de unde suntem.

Ieri, adică în prima zi de vacanță aici, vremea a fost nepotrivită pentru plajă așa că am pornit să vizităm orașul Volos. E mai departe de locul în care stăm noi, la câțiva kilometri. Am descoperit un oraș portuar foarte fain, cu centru universitar și aeroport chiar. M-au fascinat mult străduțele înguste cu aer medieval. Am băut aici cel mai mare caffe latte și am mâncat una din cele mai bune înghețate.

Fiind duminica nu era nimic deschis, nici măcar un Lidl. Norocul meu sau al băieților, nu știu, că altfel luam la rând magazinele. Plimbarea a fost tare faină așa cu câte un strop de ploaie aici, cu câte o vitrină de admirat colo, ca să nu zic cât de faină e piațeta unde e catedrala/biserica lor.

Apoi am mers să mâncăm într-un sătuc uitat de lume, Argalasti îi spune, cu clopotniță și oameni uitați în timp. Ghiciți ce m-a uimit? Aveau o expoziție de fotografie deschisă chiar lângă terasa unde am luat prânzul. Un birt ordinar de altfel.

Vă las cu bine și cu poze. Sper să se îndrepte vremea să facem și noi totuși plajă.

 

PS: Am avut zi de plajă bună azi. Dar trebuie musai să vă povestesc într-un articol viitor locul în care am avut cazare. Uitat de lume e puțin spun. Și cu câte vietăți ciudate am făcut cunoștință.

Acestea fiind zise, vă las cu rugămintea că dacă vreți să aflați ce se mai întâmplă aici să dați subscribe la blog, să primiți primii newslettere și să dați și un like pagii de facebook, stil de mamă. AICI.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *