#DetoxGarderoba bărbați – episod 2 – încălțăminte

Simplificarea și organizarea pantofilor la bărbați.

Am vorbit în episodul 1 despre cum am făcut eu ordine în sertarul soțului cu șosete și lenjerie intimă. Spuneam că am împărțit totul pe zone astfel încât să-mi fie mie ușor:

 1. Șosete și lenjerie intimă – eu am început cu acesta dar fiecare face cum i se pare mai simplu și potrivit.

 2. Încălțăminte – despre asta vorbesc în acest episod.

 3. Îmbrăcăminte – aici e relativ simplu pentru că tricourile, spre exemplu, sunt împărțite în 3 categorii: de purtat, de casă și cele polo. De regulă tricourile uzate ajung de casă, ca mai apoi să ajungă cârpe de curat.

 4. Gadget-urile și diferitele obiecte – cel mai probabil că voi cumula cu punctul 3 pentru că nu ar fi prea multe, cel puțin la noi în casă.

Nu știu voi dacă ați urmărit ce am scris eu în primul episod, dar eu între timp am făcut ordine și în cutiile de pantofi pentru că până sâmbătă vreau să termin ce mi-am propus pentru #detoxgarderoba la bărbați.

Cum e cu organizarea pantofilor la soț

Noi păstrăm încălțămintea în 3 locuri: pe balcon, unde sunt cele de extra sezon și ce nu prea se poartă, în pantofar pe hol, unde stau cei purtați mai des, și evident cei de jos de la cuier, cei de zi cu zi.

Episodul 2: încălțăminte

Mi-am făcut curaj și am scos absolut toate cutiile din raftul de pe balcon. Apoi am luat la puricat tot. M-am distrat copios să descopăr 2 perechi de ghete antice și dedemult (e clar că ajung la donații).

Am profitat de prezența lui acasă când am făcut ordine, și am împărțit în 2 categorii mari și late toți pantofii:

 • cei pe care-i poartă;

 • cei pe care nu-i poartă (aici s-au dus câteva perechi la „de dat mai departe” și cei pe care-i aduc sâmbătă la LYS for MEN.

 

A mers nesperat de repede.

Mai greu a fost cu munca de lămurire să renunțe la perechi pe care nu-i mai purta deja de vreo 2-3 ani și nici nu voia să-i dea. Fix pe modelul „lasă că i-oi mai purta eu cândva”. NU, nu-i vei mai purta, sunt absolut sigură de asta.

Beneficiile organizării categoriei de pantofi:

 1. Am creat mai mult spațiu pentru celelalte perechi mai noi care stăteau în afara raftului.

 2. Am debarasat tot holul de încălțări inutile.

 3. Am organizat cutiile de pantofi pe sezoane.

 4. Mă bucur că pot aduce sâmbătă la vânzare câteva perechi de sneakers faini.

Cam asta a fost cu episodul 2 cu încălțămintea soțului.

Va urma episodul 3 cu îmbrăcămintea. Aici nu am foarte mult de lucru, cum spuneam la începutul articolului, am de organizat partea de cămăși, pantaloni și geci.

Curele și centuri

Sper să îți fie de folos cele de mai sus și sper să fie un imbold pentru simplificare, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Cum știu că procentul celor care-mi citesc blogul este de femei, îmi doresc ca acestea să ia atitudine, să intre în garderoba domnilor și să vină cu ce nu mai poartă la ediția Love Yard Sale dedicată bărbaților.

Ne vedem la episodul 3.

One comment on “#DetoxGarderoba bărbați – episod 2 – încălțăminte”

 1. Monica says:

  Super articolul, multumesc pentru recomandari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *