#DetoxGarderoba bărbați – episod 1

Simplificarea și organizarea garderobei la bărbați.

Toată lumea vorbește (aproape) peste tot despre organizarea și detoxifierea garderobei la doamne. Dar pe nimeni nu am văzut să abordeze subiectul acesta printre garderobele bărbaților. 

Să fie oare că ei nu acordă importanță acestui aspect că nu au garderobe așa vaste ca ale noastre? Că ei nu cumpără impulsiv ca noi? Sau pentru că de garderoba lor se ocupă femeile din viața lor?

Oricare ar fi răspunsul vostru, eu mă încumet să demarez acțiunea #detoxgarderoba la bărbați.

Cum e la mine acasă

La noi acasă, de garderoba domnului se ocupă el însuși. El își cumpără, el și le alege, el și le depozitează, el își calcă și cămășile. Eu doar mai fac ordine din când în când. Doar că în timp, evident, s-au adunat multe pe care nu le mai poartă, de la geci groase, pantaloni până la încălțăminte și rucsaci. Și staaau acolo depozitate și mai ocupă și loc.

De când organizez Love Yard Sale, l-am întrebat de câteva ori dacă nu vrea să-i fac ordine printre lucruri și să i le duc la târg să i le vând. Nu a vrut, a zis că le donează, dar nu a făcut-o nici până în ziua de azi pentru că, normal, e nevoie de timp pentru o astfel de întreprindere.

Articolul de față s-a născut din dorința de a arăta bărbaților (sau femeilor cu mesaj către bărbați) că se poate. Dar mai ales că, din tot ceea ce se adună după simplificare, poate fi adus la vânzare în cadrul ediției din 17 octombrie – Love Yard Sale for MEN.

Desigur, există câțiva pași ce trebuie făcuți, dar nu e greu, pe care îi voi arăta îndată.

Simplificarea trebuie realizată pe ZONE. Acestea le alegeți în ce ordine doriți. Eu am ales așa:

 • Sertarul cu șosete și lenjerie intimă;

 • Cutiile cu încălțăminte;

 • Îmbrăcăminte;

 • Gadget-uri și diferite obiecte.

Episodul 1: Sertarul cu șosete și lenjerie

Bun. Mi-am propus să dedic câteva articole (probabil că vor fi 4 în ritm cu zonele depistate) simplificării garderobei și organizării hainelor omului meu. L-am convins că dulapul lui ar trebui să conțină doar ceea ce îi place și poartă.

Am început cu sertarul cu șosete și lenjerie intimă. Îmi stătea pe creier. Când duceam o pereche de șosete curată la sertar, efectiv trebuia s-o îndes acolo.

Am răsturnat tot pe pat. Am luat la triat boxerii, știam ce poartă frecvent și ce nu am mai văzut demult. Am pus în sertar ce e bun și am făcut un teanc cu ce am considerat că nu mai e ok. Când a venit acasă i le-am arătat, să nu creadă că arunc ceva ce îi place. A mai păstrat 2 perechi.

Am continuat cu partea mai migăloasă: șosetele. A trebuit să le iau la rând să verific rupturi și uzuri. Am scos o pungă de-un leu cu șosete de aruncat.

Acum arată așa. 

Pare simplu dar nu e, mi-a luat cu totul vreo 2 ore. Dar mă bucur de rezultat.

Acestea nu sunt de vândut, este CLAR. Dar mă interesez să văd dacă se pot dona la punctele de reciclare.

Curele și centuri

În sertar am găsit o curea de piele fără cataramă. Așa că am am atacat și cuierul din macrame de la Ikea doldora de curele și de-ale mele, și de-ale lui. Am aruncat vreo 3, în timp ce 3 le salvez pentru Love Yard Sale for MEN.

În concluzie aș vrea să spun că a fost greu cu organizarea serrtarului până m-am apucat. Apoi totul a fost ușor. La fel și cu articolul, credeam că-mi va fi greu să-l scriu. Dar când vorbesc din experiența mea e mult mai simplu.

La final vreau să vă las și cele două mari etape ale simplificării zonei cu șosete/lenjerie intimă pentru bărbați:

 1. GOLIREA dulapului/sertarului;

 2. SORTĂM/ ALEGEM/SELECTĂM în:

 • ce poartă bărbatul

 • ce NU poartă

Sper să îți fie de folos cele de mai sus și sper să fie un imbold pentru simplificare, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Cum știu că procentul celor care-mi citesc blogul este de femei, îmi doresc ca acestea să ia atitudine, să intre în garderoba domnilor și să vină cu ce nu mai poartă la ediția Love Yard Sale dedicată bărbaților.

Ne vedem la episodul 2.

 

Photo cover by CHUTTERSNAPon Unsplash

2 comments on “#DetoxGarderoba bărbați – episod 1”

 1. Movie Zone says:

  Recent am facut si eu o curatenie generala..

 2. Laura says:

  Super! Și cum a ieșit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *