Dragă mamă de copil de 5 ani ș-un pic,

sunt încă mică deși sunt mai mare cu 3 ani decât sora mea. Sunt încă mică deși mă îmbrac singură cu hainele pe care tu mă lași să mi le aleg singură. Sunt încă mică deși îmi place să mă joc de-a mama și să-ți folosesc „machiajele” și parfumul sau să-ți încalț pantofii cu toc. Sunt încă mică deși îmi doresc să fiu mare. Azi am încurcat stânga cu dreapta, m-ai certat și m-am făcut mai mică decât sunt. Poate că nu m-aș fi rușinat dar m-ai corectat argumentând că sunt mare și că ar trebui să nu mai încurc cele două direcții, dar le-am încurcat și le confund de multe ori pentru că eu îmi folosesc stânga precum voi vă folosiți dreapta. Și nu m-aș fi fâstâcit, poate, dacă nu ar fi fost martore și două doamne pe care nici tu și nici eu nu le zărisem. Da, mi-ai zis să fac stânga iar eu am luat-o la dreapta, m-ai muștruluit iar eu am înghețat. Știu, mama, că tu mă vrei mare să pot face lucrurile singură dar eu încă sunt mică și am nevoia de ajutorul și de îndrumarea ta.

bubu
Știu că știi că ai greșit, că ți-a părut rău în secunda doi pentru felul în care m-ai corectat. Știu că-ți pare rău de multe ori când mă cerți iar eu mă fac mică, mică pentru că-s timidă și am nevoie de încrederea ta. Știu că ești obosită, că mergi și la serviciu, iar nopțile le dormi în reprize dar eu sufăr de fiecare dată când mă cerți, chiar ș-un pic. Azi am greșit dar tu ai greșit mai mult, numai că eu am să uit tocmai pentru că sunt mică și te iubesc și asta e tot ceea ce contează. Mai știu că și tu ești sensibilă și sunt sigură că imediat după ce ne-ai lăsat la grădiniță te-a bușit plânsul în mașină din cauza gestului tău.
Dragă mamă de copil de 5 ani ș-un pic (de fapt am 5 ani și 7 luni dar parcă sună mai frumos așa) vreau să știi că sunt un copil care are nevoie de încrederea și răbdarea ta și că poate mult timp de acum încolo voi face gesturi care nu-ți vor fi pe plac, de fapt sunt sigură de asta. Vreau să nu uiți că mai am de crescut până să fiu mare și doar tu mă poți ajuta să devin ceva frumos. Vreau să nu uiți că voi mai încurca stânga cu dreapta dar eu te rog să nu te mai superi, ai nevoie doar de puțin mai multă răbdare și vindecarea va veni.

*Acest text este scris ca urmare a provocării venite din partea Ioanei (printesaurbana.ro) in cadrul cursului de #parentingpesteasteptari, de la #ScoalaFlanco. Chiar dacă nu am reușit să ajung la curs mi-a plăcut să împărtășesc o părticică din sufletul meu.

One comment on “Dragă mamă de copil de 5 ani ș-un pic,”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *