Atenție, vine iubirea! / Dragoste de surori într-o seară de primăvară cu zăpadă

Trebuie să recunosc că am niște fete minunate.

Într-una din serile acestea de primăvară cu zăpadă, două surori, una de 7 ani și cealaltă de 4, și-au făcut niște declarații de dragoste cum nu am mai văzut. Am privit cu duioșie scena de parcă mă uitam la un film și-mi doream să existe un buton de pause pentru a încremeni în timp. Nu am reușit nici măcar o poză să le fac pentru că mișcarea mea ar fi stricat totul.

Știați că Dudă înseamnă iubire?

Când a venit pe lume Mia, Eva, de doar 3 ani, mi-a spus că ei îi vine s-o alinte pe sora ei Dudă. Nu a putut explica de unde și de ce. Dar de atunci, în unele momente ale lor, o strigă Dudă. Recunosc că destul de rar, dar suficient cât să-mi dau seama că acesta este cuvântul pentru ea prin care își exprimă iubirea ei maximă de soră.

Făcuseră baie amândouă și aveau chef de joacă. De joacă între ele. Nu știu care a început dar dintr-o dată s-au așezat la măsuță și au început să deseneze febril ascunzând fiecare, una de cealaltă, ce face. Doar pe Eva am auzit-o spunând: ”Mia, nu te uita acum că vreau să-ți desenez cât de tare te iubesc.” Soră-sa nu s-a lăsat mai prejos și i-a spus că ”ba eu te iubesc, o să vezi”.

După ce au terminat au venit întâi la mine să-mi arate. Desenele lor grăiesc de la sine.

Desenul Miei este plin cu inimi. Inimi de păstrat în fiecare buzunar.

Desenul Evei are și descriere și sunt personificată și eu.

Apoi au trecut la hârjoneală. S-au luat în brațe, s-au smotocit. Nu s-au pupat, că nu prea fac ele asta decât dacă au vreun rol într-o poveste. Dar Eva o lua în brațe și se arunca cu tot cu ea pe spate în pat. Din Dudă nu o scotea. Cealaltă râdea cu tot sufletul. Îmi venea să mă bag peste ele, să le iau în brațe și să le strâng tare. Dar le-am lăsat să-și consume împreună, doar ele, momentul. Mie aproape mi-au dat lacrimile.

Nu știu cum e la alții, dar eu chiar dacă am avut (și am) frate mai mare, nu țin minte să ne fi arătat dragostea vreodată. Și nu, nu am trăit printre copii, dar am trăit printre adulți și rar, dar rar am văzut oameni în toată firea să-și arate iubirea. Puțini știu să facă asta cu sicneritate. Cu atât mai puțin între frați. Și la vârste fragede.

Nu vă imaginați că a durat mult. În aceeași seară Eva i-a refuzat nu știu ce, iar Mia încruntată i-a tras două linii pe desen de supărare (se vede în poza de mai sus).

Nu pot să spun decât că sper și îmi doresc ca dragostea dintre ele, dragostea aceasta de surori să dăinuie la nesfârșit.

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

Sursa foto articol: pixabay – Iangll.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *