Arsenalul stylish în combaterea răcelii

Iarna aceasta cred că am avut imunitatea cea mai scăzută, cum nu mi s-a întâmplat demult. Am avut mult mai multe zile fiind răcită decât sănătoasă și nu mă simt confortabil deloc cu asta.

Din decembrie începând am avut de 2 ori, în decurs de o lună, amigdalită pultacee care s-a lăsat cu antibiotice. Apoi răceli cu muci și săcăieli cu înțepături în gât, care mă lăsau apoi reveneau. Chiar și acum când scriu sunt cu șervețelele la nas și strănut de 10 ori pe minut.

Să fii bolnav sau răcit te face să apreciezi mai mult sănătatea și zilele în care te simți bine. Normal că mă face să mă gândesc și mai profund la ce îmi produce aceste răceli, ce e în neregulă și cum pot regla întreg sistemul de imunitate.

Ceaiul – arma contra răcelii

Eu nu sunt băutoare de ceai, chiar deloc, dar cred că ceaiul va rămâne în istoria umanității principala armă în lupta contra răcelilor. Tocmai de aceea mie nu îmi place, pentru că mereu l-am asociat cu boala. Dar îmi place ritualul de a bea ceai și este perfect atunci când starea ta fizică devine șubredă.

Ce însoțește cel mai bine ceaiul? Mulți poate îl beți gol pur și simplu. Eu îl prefer cu multă lămâie și miere de albine de calitate. Aproape că uitasem dar mi-am amintit de curând de frumosul ghimbir. Îl poți adăuga în ceai sau îl poți infuza pe el și faci un ceai doar din ghimbir. Există și ghimbir pulbere, merge foarte bine în ceaiuri.

Și pentru că a bea ceai poate fi pentru unii o adevărată artă, m-am gândit și am căutat pe generosul internet un arsenal stylish în combaterea răcelii. Adică ce poate fi mai plăcut decât să bei ceaiul cald dintr-o cană pe care o adori, să amesteci mierea cu o linguriță fancy sau să simți aroma de ghimbir tăiată pe un tocător cu stil.

Alegerile de mai jos sunt din mai multe magazine de ăe la noi. Un singur produs este de pe amazon pentru că nu am găsit strecurătoare aurie pe la noi și nu știu de ce dar îmi plac mai mult.

Vouă cum vă place ceaiul? Și cum preferați să-l preparați?

 

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

Sursa foto articol: pixabay – rawpixel.

2 comments on “Arsenalul stylish în combaterea răcelii”

  1. Deni says:

    Si eu asociez ceaiul cu boala, de aia imi e greu sa renunt la cafea cand sunt racita.
    Pe mine ma ajuta mult ceaiul de lamaie, pur si simplu o tai bucatele si o fierb. Sanatate!

  2. Laura says:

    Aaa, ce tare ești că poți bea cafea la răceală!

    Sănătate și ție! Să trecem cu bine peste iarna asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *