După ce ploaia se va opri, puteți scoate copiii la cinema. Sau 4 filme și-un concurs (P)

UPDATE: Cei 4 câștigători care vor merge la film, la cinema Elvire Popesco, sunt: Natalia Dabija, Adela Maria, Ada Chindea, Dita Anca. Felicitări!

Dragă ploaie,

îmi pare rău să-ți spun dar sunt la un pas să stricăm prietenia. Îmi place de tine când răcorești asfaltul încins vara, admir cu nesaț curcubeele care apar după ce speli cerul, chicotesc când mă uit la fetele mele care sar în bălțile lăsate de tine prin gropile din București, dar gata!

Cred că e timpul să te oprești. Nu de alta, dar nu o să mă mai pot bucura când va veni toamna, deja voi fi sătulă de vreme mohorâtă.

Vremea asta capricioasă îmi amintește de o perioadă a vieții mele, prin facultate eram, când în zilele ploioase preferam să ies la filme. Nu erau mall-uri atunci și mergeam prin centru, luam la pas cinematografele și alegeam un film. De multe ori mergeam și singură.

Între timp au apărut mall-urile, cinematografele, filme 3D, aerul puternic condiționat și obiceiul nesănătos de a mânca popcorn în timpul proiecțiilor. Dar și copiii. Foarte rar văd un film pentru adulți, dar de animații nu duc lipsă. Atunci când vremea nu ține cu noi sau când eu am târg, scoatem fetele la film.

Mai nou, am redescoperit un cinematograf drag mie de pe bulevardul Dacia, cinema Elvire Popesco, un cinema aproape de-o vârstă cu mine. În ultima perioadă am tot mers aici să vedem filme, majoritatea animații. Sala este în curtea Institutului Francez, o curte boemă, cu o terasă unde poți savura și-un suc pe timp de vară, cu verdeață și oameni faini.

Mă bucur să vă spun că, începând de mâine, prognoza meteo se anunță îmbucurătoare, și că vă pot învita la o ieșire cu copiii la film, la cinema Elvire Popesco. De fapt la 4 ieșiri, pentru că am de oferit 4 invitații duble la 4 animații faine.

Filmele sunt acestea.

Vineri 13 iulie

15:00 – Kirikou et la Sorcière / Kirikou și vrăjitoare (+6)

Kirikou e un băiețel dintr-un sat din Africa, care vrea să elibereze satul de vrăjitoare.  Proiecție în limba franceză și cu subtitrare în limba română.

Sâmbătă 14 iulie

12:00 – Peter Iepurașul (+5)

Peter Rabbit este adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, despre un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare în grădina de legume a unui fermier. Proiecție dublată.

Duminică 15 iulie

12:00 – Incredibila poveste a perei uriașe (+6)

În Orașul Însorit totul este minunat, până când, într-o zi primarul JB dispare. Proiecție dublată.

14:00 – Operațiunea Ham-Ham (+5)

Un câine polițist trebuie să lucreze sub acoperire deghizat ca un câine de expoziție, pentru a preveni un dezastru. Proiecție dublată.

CONDIȚII DE PARTICIPARE, exclusiv pentru pagina de facebook:

1. Intrați pe pagina de Facebook a blogului meu – AICI – și dați LIKE paginii.

2. Dați SHARE public la postarea dedicată concursului.

Vor fi 4 câștigători. Concursul se deschide astăzi, 10 iulie 2018 şi este valabil până joi, 12 iulie 2018, ora 12.00 pm. Cei 4 câștigători vor fi extrași în termen de 48 de ore de la finalizarea concursului prin random.org și vor fi anunțati atât pe blog cât și pe pagina de facebook.

La înscriere pot participa doar persoanele cu adrese valabile de pe teritoriul ţării noastre. Invitațiile le veți primi la intrarea la film. Înscrierea se va lua în considerare numai dacă aţi îndeplinit paşii ce ţin de activitatea pe Facebook!

Multă baftă!

2 comments on “După ce ploaia se va opri, puteți scoate copiii la cinema. Sau 4 filme și-un concurs (P)”

  1. Ada says:

    Wow ce tare! Like and share done! Vrem si noi la film!!!

  2. Laura says:

    Dragă Ada, doar comunică-mi la ce film ați vrea să mergeți și nu vă faceți alt program. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *