Gânduri random în prima zi de Crăciun 2019

Nimic nu se compară cu fericirea de pe chipul unui copil. Mai ales de Crăciun.

– La noi a venit aseară moș Crăciun.

Așa obișnuiește la noi de când mă știu. Moșul vine pe geam într-un moment când nimeni din casă nu e atent. A reușit să aducă fetelor doar ce și-au dorit. Frenezia cu care rupeau ambalajele și descopereau ce îi ceruseră Moșului pe listă, ochii plini de bucurie și chiotele pe care le scoteau îmi umpleau sufletul de fericire.

– Acum beau prima gură de cafea într-un oraș care nu-mi place. Mi-e dor de cafeaua băută împreună cu mama dimineața. Ea era mereu la a doua dar o savura cu aceeași plăcere ca pe prima pentru că îi plăcea la fel de mult să bea cu mine. Sporovăiam amândouă în bucătărie vrute și nevrute. Nu aveam copii și nici un iubit anume.

– Anul ăsta am făcut primul meu cozonac din viața mea. Și nu orice fel, ci unul keto, adică fără zahăr, cu îndulcitor și făină de migdale. Nu a ieșit foarte dulce, dar gustul e perfect. E umplut cu nucă așa cum îmi place.

– Fetele au fost aseară la colindat. Mia știa 2 colinde de la grădiniță. Eva nu mă surprinde.

– De acest Crăciun mi-am propus să zac, să citesc și să mă uit la filme. Parțial am reușit. Doar cartea și câteva filme începute le mai am de terminat. În rest sunt în grafic. 🙂

– Într-una din zilele astea am reușit să mă uit la pozele din telefon. Toate din acest an. Și am făcut puțină curățenie. Și uitându-mă eu așa, mă gândeam ce an am avut. Un an greu. Un an cu decizii (unele foarte bune, altele proaste), un an cu schimbări, un an în care cu foarte mare efort am scos-o la liman (sper) pe iubita noastră cățelușă. Un an cu un Crăciun pe care aș fi putut să-l petrec singură, fără copii. Am ales să fiu totuși cu ei. Și e ok așa. Un an pe care-l încheiem apoteotic toți 4 cu antibiotice. Mia cu scarlatină, Eva și soțul pozitivi la streptococ, eu negativ dar cu o mare amigdalită pultacee.

Suntem bine, cu toate astea. Doamne ajută!

– Profesional mi-a fost binișor, de ce să nu recunosc. Love Yard Sale este acolo unde trebuie, au mai apărut proiecte, mi-au ieșit câteva pasiențe. Anul acesta a fost unul cu cele mai puține ieșiri în offline. Nu a fost rău. Am ieșit doar unde am simțit să o fac. 

– Încă o zi și ajung și la tata. Acolo sunt eu. Acolo mâncarea se pregătește chiar înainte de a lua masa. Acolo mâncarea are gust.

– Îmi iubesc prietenii. Chiar puțini cum sunt.

– Mi-e dor să mănânc un platou cu  brânză, ceapă, slăninuță, tobă și cârnați. 

– Ieri am făcut turtă dulce pentru că fetele au vrut să-i dea lui Moș Crăciun. A ieșit demențială, eu care nu sunt fan acest dulce.

Mai scriu mult? :))

A fost o dimineață de Crăciun cu inspirație.

Sărbători cu tihnă și iubire vă doresc!

2 comments on “Gânduri random în prima zi de Crăciun 2019”

  1. vavaly says:

    Sanatate multa sa aveti!
    Se pare ca a fost un Craciun cu liniste si cu bucurii ale copiilor, ceea ce e perfect.
    Un an cu bune si cu impliniri!

  2. Laura says:

    Mulțumesc mult! Și ție îți doresc un an nou cât se poate de bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *