5 filme de Crăciun de văzut împreună cu copiii și un concurs

Abia terminasem masa de prânz. Era o duminică liniștită de iarnă. Cald în casă, amorțit afară, burțile pline și chef de somn. Doar la mine, firește. Fetele au sărit în sus că nu vor să doarmă.

După câteva momente de negocieri, am făcut un compromis, stăm toți 4 pe canapeaua din sufragerie și facem liniște o oră.

“Și ne uităm la un DVD cu desene animate”, a sărit de colo căprița cea mare. Ideea a fost bine primită de toată lumea. Pentru că aveam un dvd cu filmul „Cum a furat Grinch Crăciunul” (cel în care joacă Jim Carrey), l-am vizionat cu mare plăcere toți patru.

Și treaba s-a repetat în fiecare duminică a lunii decembrie, cu alte filme de Crăciun.

Asta se întâmpla anul trecut cu vreo 3 săptămâni înainte de Crăciun. Pentru fete a rămas o după-amiază memorabilă. Să stăm toți 4 de-a latul canapelei, înveliți cu o pătură, cu un film de Crăciun în față.

Anul acesta nici bine nu a venit 1 decembrie că mi-au și cerut să repetăm figura. Și, de ce să nu recunosc, mi-a cam plăcut și mie, chit că unele filme cu Crăciun nu sunt dublate și trebuie să le citim. Noroc c-o facem pe rând.

M-am gândit că poate ați vrea să încercați și voi, cu copii sau fără. Drept urmare vă recomand…

5 filme de Craciun de văzut cu copiii:

1 „Cum a furat Grinch Crăciunul” este filmul cu care am debutat noi anul trecut. La fel de faină e și animația.

Menționez că animația de mai sus rulează la cinema Elvire Popesco sâmbătă, 21 decembrie și duminică, 29 decembrie. La finalul articolului urmează și un concurs fain.

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=ldXY_s5c4Pk 

2 „Singur acasă” (toate 3 părțile)

Nu cred să mai existe cineva care să nu fi văzut acest film, mai ales că deja este difuzat iar la Protv pentru a nu știu câta oară. Dar totuși este o comedie bună pentru copii și pentru adulți. Noi chiar ne-am uitat în weekend și am râs copios.

3 „Miracolul de pe strada 34” este un film superb, alb-negru realizat în 1947. Este povestea unei fetițe (Natalie Wood copilă) care nu credea în Moș Crăciun. Mai multe nu vă spun. Noi avem un DVD.

4 ”O viață minunată” este un film de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra. Un film alb-negru absolut duios. E mai pentru adulți, dar e o poveste de Crăciun care merge văzută de întreaga familie. Noi avem tot un DVD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 „Expresul polar” rulează pe Netflix și e unul din favoritele fetelor. Este potrivit pentru toate vârstele și spune povestea unui băiețel care călătorește spre Polul Nord, acasă la Moș Crăciun. Motivul? Nici el nu prea crede că există Moș Crăciun.

Și acum CONCURS! Doar că acesta se va desfășura pe pagina de facebook a blogului.

În speranța că v-au plăcut recomandările mele, aș vrea să vă ofer câte 2 invitații duble la 4 filme ce rulează la cinema Elvire Popesco. Mie mi-au atras atenția toate, adică aș merge la toate dacă aș putea.

Mai jos este programul difuzării celor 4 filme.

 Sâmbătă, 21 decembrie

11:00 – The Grinch  (+6, dublat RO, 1h26)

15:30 – Călătoria fantastică a Maronei (+6, franceză cu subtitrare în română, 1h32)

Duminică, 22 decembrie

11:00 – Santa & Cie (+6, dublat RO, 1h32)

15:30 – Minuscule 2 – În exclusivitate la cinema Elvire Popesco – (+6, fără dialog, 1h32)

 

Pentru concurs ne vedem pe facebook, adică AICI.

2 comments on “5 filme de Crăciun de văzut împreună cu copiii și un concurs”

  1. Adriana says:

    Multumesc mult pentru recomandari!

  2. Mara says:

    Foarte dragute filmele. Merita sa vizionati langa aia mici 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *