Half is free, un altfel de smart shopping cu designeri

Festival de shopping

Ieri, de Dragobete, a avut loc (sincer nu știu a câta ediție) festivalul deja celebru de shopping numit Half is free. Locul de desfășurare este spațiul generos de la The Ark, de pe strada Uranus, în zona Pieței Florilor din apropiere de Rahova. Gazda de onoare este chiar Andreea Esca.

Ce se întâmplă aici?

Păi se adună o grămadă de branduri și designeri români care își vând produsele la jumătate de preț. Știm cu toții că foarte mulți designeri români au prețuri fabuloase și că nu te poți apropia de un produs de-al lor indiferent cât de mult ai vrea. Practic ți-ai da un salariu sau cel puțin jumătate pe o rochie.  La Half is free chiar sunt reduceri și chiar dacă prețurile par tot mari cel puțin știi că ți-ai achiziționat o piesă specială.

Cum a fost ieri, pe 24 februarie?

Întâi de toate trebuie să vă spun că dacă vă bucura faptul că intrarea este liberă la Half is free, aceasta se spulberă instantaneu când ajungi și constați că nu ai unde să parchezi. Dacă ești cu mașina, evident. Și cum în București mafia locurilor de parcare funcționează din plin, am dat 10 lei dar măcar am putut lăsa mașina într-o curte, în siguranță.

La intrare m-am speriat. Inițial am crezut că se dă ceva gratis. Era puhoi de lume. Acesta este un lucru bun, desigur. Din păcate, participanții de la parter aveau spațiul de expunere atât de mic încât traficul mare de vizitatori devenea un impediment. Am dat o tură pe repede-înainte pentru că indiferent în ce poziție m-aș fi aflat eram înghiontită din toate părțile.

Am fugit la demisol. Acolo lucrurile stăteau cu totul altfel. Mult mai aerisit, standerele cu haine aveau o distanță rezonabilă între ele, iar lumea parcă nu era așa disperată ca la parter, deși vizitatorii erau la fel de mulți. Aici am putut studia cât de cât relaxată fiecare participant în parte.

Ce designeri mi-au atras atenția?

M-am bucurat să găsesc câteva branduri pe care le știam din online iar acum aveam ocazia să văd și fizic produsele, să pipăi materialele, să le observ croiala. Printre acestea se numără Undress, Happy Friday, Iutta, Pineberry. Prezent era și brandul  bulgăresc, știu eu, de încălțăminte Exclusives. De pe site-ul Exclusive am vrut eu să-mi comand ceva și pentru că nu sunt în Ro transportul mi s-a părut foarte scump. Deci un târg de genul acesta este ocazia ideală de a cumpăra de la ei.

Happy Friday

Iutta

Pineberry

Exclusives

 

Mi-a plăcut să revăd câteva din magazinele pe care le știam deja și am cumpărat de-a lungul timpului de la ele. Ninina cu hainele pentru copii, deși mi s-a părut că la stand erau foarte puține produse, IHeart concept store, Lyria, Adelina Ivan, Venera Arapu sau Kinga Varga.

Kinga Varga

IHeart Concept Store

Lyria

Ninina

Am și câteva descoperiri plăcute, gen Una-i luna, Noon sau Silkdom, un brand cu cele mai delicate plicuri și pandantive fetițe realizate din mătase. Mi-au plăcut mult.

Una-i luna

Noon

Silkdom

Eu nu am cumpărat nimic. Mi-a rămas la inimă fetița pandantiv de la Silkdom care la târg costa 83 lei, iar prețul său din magazin este dublu, deci slabe șanse să-l mai cumpăr. Am probat câteva chestii faine de la Undress dar nu mi se potriveau. Mi-a mai plăcut ceva de la Happy Friday dar până m-am decis eu se vânduse deja.

Voi ați reușit să ajungeți? Dacă da, ce v-ați cumpărat? Sau ce v-a atras atenția?

Mi-au mai plăcut acestea de jos dar chiar nu mai știu numele lor. Poate mă ajutați voi, dacă știți.

Dacă din întâmplare v-a plăcut ceva și nu v-ați cumpărat, ați uitat numele și v-a rămas la inimă puteți intra pe AlistMagazin unde sunt toți participanții de la această ediție Half is free.

Știți că eu susțin cumpărăturile responsabile și cred că Half is free este un loc mai altfel de smartshopping pentru că prețurile sunt la jumătate. În plus, în acest fel cred că susținem brandurile românești.

Dacă v-a plăcut acest articol vă mai aștept aici pe blog, puteți să dați și subscribe pentru a afla primii noutățile. De asemenea, puteți da like și paginii de facebook, adică AICI.

6 comments on “Half is free, un altfel de smart shopping cu designeri”

 1. Anca says:

  Eu am gost dupa-amiaza pe la 4. Nu mai era chiar asa aglomerat, dar nici prea multe produse nu am gasit.

 2. Laura says:

  Păi de aia. Eu am ajuns la 12 fără cev și era ca-n poză.

 3. Alina Anghel says:

  Am fost la cateva editii, ultima anul trecut pe vremea asta, dar n-am reusit sa cumpar nimic niciodata. Unde am gasit chestii interesante erau mult prea scumpe si nu meritau banii aia, chiar si cu reducere cu tot. Am mai gasit standuri unde efectiv nu am fost bagata in seama, probabil inca prima mentalitatea de mall, unde daca te duci in blugi si bocanci esti considerat ultimul sarac. Din punctul meu de vedere, nu merita sa mai pierd timpul pe la targul asta. Sa nu mai pun la socoteala ca e si la mama draq.

 4. Laura says:

  Haha, ce simpatică ești, că e la mama draku. Da, e cumva ciudată zona și dacă nu ai mașină e mai dificil de ajuns. Se pare că asta nu a fost totuși un impediment.
  Eu am văzut multe chestii faine accesibile acum dar erau și multe scumpe. De exemplu avea stand și Musette și prețurile chiar erau joase față de magazin. Din păcate nr și modelele erau limitate.
  Dar ce recomanzi, Alina?

 5. Gabriela says:

  Am fost o singura data, anul trecut.
  Foarte drăguț locul și interesanta ideea. Din păcate, chiar la jumătate de preț, mi s-au părut destul de scumpe produsele prezentate. O surpriza neplăcuta când am vrut sa cumpăr de la un anumit producător și am constatat ca hainele erau mai scumpe fata de site – am verificat preturile în momentul ăla pe site. Am fost dezamăgita 🙁

 6. Laura says:

  Gabriela, chiar neplăcută experiența ta cu hainele mai scumpe decât pe site. Chiar e ciudat.
  Cât privește reducerile, da, de multe ori ne așteptăm la chilipiruri dar părerea mea e că pentru un designer prețurile sunt cinstite la reduceri. Până la urmă plătim munca lui de creație, nu manufactura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *