Cum mi-am amintit de obiceiurile mele sănătoase practicate altădată

Răcelile sunt scai de noi. Eu, pe de o parte, o țin langa cu nas înfundat și stări de disconfort de vreo lună. Asta dupa ce, în decursul unei luni, am făcut de două ori amigdalită urâtă care s-a lasat cu antibiotice.

Acum fetele. De obicei dă tonul cea mare care spune clar ce are, ce-o doare, ce simte. E cumva mai ușor de gestionat. Dupa 5 zile intră în joc cea mică. La ea niciodată nu e simplu. Febra ne dă bătăi de cap iar noptile albe sunt ceva obișnuit.

Pe fondul acestei povești cu viruși și bacterii am decis să rup puțin “rutina”.

Ieri, pe 27 februarie, am participat la un workshop în Atelierul de obiceiuri sănătoase, un spațiu creat recent de Solaris. Împreună cu draga de Florina Badea, blogger și ambasador al mișcării Food Revolution, și alte 14 invitate am preparat 2 rețete raw vegane.

Întâlnirea cu produsele Solaris – de la caju, migdale, pudra de roscove, fulgi de ovăz până  la tot felul de fructe uscate, făinuri sau unt de cocos – mi-a trezit dulci amintiri din perioada de la începuturile maternității.

Pe vremea când am început diversificarea la Eva eram preocupată de alimentația sănătoasă, raw vegană chiar, și chiar am reușit mult timp s-o mențin așa. La cel de-al doilea copil am fost mult mai permisivă. Norocul meu a fost că de atunci mi-au rămas câteva obiceiuri sănătoase dar nu mai sunt așa de strictă.

Întâlnirea de ieri cu cele două rețete pe care le-am preparat toți invitații împreună, un smoothie și bomboane crude, mi-a adus aminte câte chestii sănătoase se pot face într-o lume ghidată în mod covârșitor de obiceiuri alimentare toxice. Viața poate fi extrem de simplă și curată.

Păi să vedeți, prima rețetă a fost un smoothie.

Am folosit așa: mango, ananas, făină de migdale și fulgi de ovăz, evident cu puțină apă. Delicios și hrănitor. Am băut două pahare pline. Știți care e secretul? Un blender puternic.

A doua rețetă a fost de bombonele raw.

S-au folosit așa: caju, merișoare, stafide, roșcove și unt de cocos presat la rece. Totul dat la robot. Pasta rezultată e ușor de modelat și poți face practic orice. Biluțele formate se dau prin nucă de cocos rasă și iese ce vedeți în imagine. Incredibil de bune!

Marea mea dezamăgire a fost când am ajuns acasă. Reușisem să le aduc fetelor 4 bomboane și nu prea s-au arătat interesate de ele. Pam pam! Ăsta e efectul zahărului din dulciurile procesate de gustul cărora au dat. Eu sper să nu pierd de tot cele învățate în perioada de glorie a preparatelor sănătoase.

În concluzie, mulțumesc dragă Florina pentru invitație, mulțumesc Solaris pentru găzduire și pentru produsele bune pe care le promovați. Mulțumesc că mi-ați amintit cât de bune sunt lucrurile simple. Să ne mai tot întâlnim.

Dacă v-a plăcut acest articol vă mai invit aici, puteți să dați subscribe și puteți să dați și like paginii FB de blog, adică AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *