Like mother like daughter sau vara în sincron cu fetița ta

Ție îți place să te îmbraci în ton cu fetița ta?

Până să vă răspundeți la această întrebare vreau să vă spun că am în draft acest articol de cel puțin jumătate de an. Acum i-a venit momentul.

Zilele trecute mi-am amintit că aveam în cap acest subiect, în timp ce răsfoiam magazinele online în căutare de haine pentru fetele mele.

Primăvara pot spune că a trecut.

Chiar glumeam cu fetele mele și le spuneam că uite și o parte bună în izolarea de acasă, nu a mai fost nevoie să ne cumpărăm de îmbrăcat și de încălat în acest sezon de trecere de la iarnă spre vară.

Dar iată că în curând vine vara. Le-am făcut curat prin șifoniere și am constatat, nu cu mirare, că multe le-au rămas mici. Cel puțin Mia care s-a înălțat destul de mult.

Revenind la întrebarea care a deschis articolul, recunosc că eu nu sunt genul care să mă îmbrac la fel cu fetele mele. Și nici lor am văzut că nu le place.

Fie vorba între noi, m-am chinuit ceva să poarte și ele baggie pants ca mine dar nu am avut nicio șansă.

Dar mai recunosc că-mi place să văd mame îmbrăcate la fel sau poate nu chiar identic, dar cel puțin să fie un sincron între vestimentațiile celor două.

Plus că unele piese pentru copii sunt atât de drăguțe încât mi le-aș dori pentru mine. Așa cum veți vedea și în imaginile de mai jos.

Ei bine, am cercetat un pic piața și am găsit în câteva magazine online piese faine pe care să le porți în sincron cu copiii tăi. Modele asortate și culori de sezon pentru cele mai stylish perechi mamă-fiică. Ba chiar am și unele descoperiri foarte interesante, o să vă placă.

1. Încep cu UNIQLO.

Acest brand îmi place foarte mult pentru că are materiale de calitate, linii simple, culori puține și multe colaborări. Și că-s japonezi. Iar colaborarea cu designerul scandinav Marimekko este genială. Pentru această vară 2020 au propus o nouă linie în tandem mamă – fiică.

2. H&M

Tot pentru această vară, H&M propune și el o colecție de vară în sincron mamă cu fiică. Îmi plac piesele, iar prețurile știm deja că sunt accesibile.

3. Zara

Cred că de multe ori ați văzut și voi, mamele de fete, în magazinele Zara hăinuțe sau încălțăminte pentru copii care se răgesc și la adulți.

4. Calzedonia

Brandul italian de ciorapi și șosete are pe site chiar o secțiune specială Me & Mini me.

5. Neiman Marcus

Deși este un magazin de lux, am vrut să-l menționez aici pentru că și la ei pe site există secțiune specială dedicată tandemului Mommy and Me. Dacă vrei branduri de lux și îți permiți, găsești aici câteva produse interesante.

Dolce & Gabbana

Sophia Webster

 

Următoarele două locuri le-am dedicat unor descoperiri foarte faine și nu întâmplător le-am lăsat pe finalul articolului. Vă veți îndrăgosti de hainele create de cele două branduri.

6. Pippa Holt

Pippa Holt este un brand care, cum să spun eu, ridică la rang de artă o singură piesă vestimentară: CAFTANUL. Deși este un articol de origine orientală, caftanul a fost purtat și menționat în multe scrieri românești, de boierii români. Sunt multe de spus despre acest brand, poate am să fac un articol separat pentru că merită atenție. Eu atât spun, Pippa Holt este un stilist australian și colaborează cu un grup de artizani dintr-o regiune îndepărtată din Mexic. Fiecare caftan este unic, lucrat manual și este nevoie de o lună de zile pentru realizarea lui. De aceea și prețul lui destul de piperat.

Eu m-am îndrăgostit iremediabil de aceste creații și îmi doresc și eu un caftan. Și priviți și minunățiile de sandale din prima poză de mai jos.

7. Mochi

Mochi sau arta broderiei este iar un brand care m-a dat pe spate. În magazinul online are secțiune specială Mini Mochi. Și aici sunt caftane dar paleta este ceva mai variată. Fiecare colecție este realizată manual de artizani locali, folosind metode tradiționale de broderie pentru a crea piese contemporane. Fondatoarea și designerul Mochi este Ayah Tabari originară din Palestine.

Toate fotografiile din acest articol sunt preluate de pe site-urile brandurilor iar colajele sunt realizate de mine.

Vreau să mai menționez la final că pentru rrealizarea unui astfel de material consum mult timp și energie, dar îmi place. Și mai ales îmi place să împărtășesc și să dau mai departe. Vă mulțumesc!

 

PS: Dacă aveți sugestii de magazine sau de firme care vând în tandem haine mamă-fiică, văr rog mult, lăsați comentarii cu link. Apreciez.

De asemenea, dacă vă place acest tip de articol, vă invit să dați subscribe la blog pentru a fi la curent cu altele similare, să mă urmăriți și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *