Me gustas Gratulera by IKEA

Postam ieri, pe contul meu de Instagram, un scaun-fotoliu din colecția Gratulera cu piese retro ale anilor 60, lansată de curând de IKEA.

Vorbesc oricând cu drag când îmi place ceva

Nu sunt plătită de IKEA să vorbesc despre asta, nu am fost invitată nici măcar la lansarea noului catalog, dar pentru că am tot citit la lume pe facebook despre noutățile lansate de brandul suedez am zis să merg să văd cu ochii mei.

Bine, adevărul adevărat este că am mers cu Eva să căutăm biroul și scaun pentru anul nou școlar, dar, ssst! am împușcat doi iepuri.

Bun, și pentru că tot citisem la Diana pe blog despre noutățile lansate de IKEA, care anul acesta împlinește 75 de ani, am fost și eu tare curioasă să văd cu ce se laudă domnii suedezi.

Și pe bună dreptate, designerii au cu ce se mândri. Prin colecția specială Gratulera, designerii și-au propus să readucă în actualitate piesele care au marcat evoluția brandului. Această colecție urmează să fie dezvăluită în 3 etape până la finalul lui 2018, câteva piese în luna august – acestea pe care le-am văzut și eu, câteva în octombrie și ultimele în luna decembrie. Mișto tactică.

Prin această colecție – prezentă deja în Băneasa – IKEA va aduce un omagiu pieselor de top de-a lungul celor 75 de ani de design suedez. Piesele care se găsesc deja în magazin amintesc de anii ’50 și ’60, de o perioadă în care predominau lemnul și nuanțele întunecate, practic o perioadă destul de convențională din istoria IKEA.

Cel mai mult mi-a plăcut fotoliu pe care l-am și pus ieri pe Instagram, este un fotoliu-scaun, se numește Gagnet și costă 299 lei. Este lucrat manual, are margini rotunjite și arată extrem de actual.

Pot spune că tata are acasă 2 fotolii vintage valoroase

Mi-a tresărit inima când am descoperit fotoliul identic cu cel pe care-l are tata acasă. Chiar e o piesă vintage, a fost recuperat de la bunica și tata l-a dus la un tapițer și l-a făcut ca nou. Are chiar două și chiar o să-l rog să facă poze. Îmi pare rău că nu m-a consultat și taică-miu când a ales materialul dar e ok și așa. Poate cine știe, cândva va fi al meu.

Momentan, acest fotoliu de mai sus nu este pe stoc dar prețul lui este de 799 lei.

Piesele pe care le-am mai admirat în magazin sunt cele de jos.

  

În acest link sunt toate piesele din colecția Gratulera din luna august.

Aștept cu interes următoarele dezvăluiri, iar cea din octombrie se anunță a fi una colorată, specifică anilor ’70 și ’80. Și ultima, cea din decembrie, se pare că va fi ză best, minimalistă așa cum ne-am obișnuit cu amenajările interioare de tip scandinav.

 

Dacă v-a plăcut acest articol vă aștept să dați subscribe la newsletter pentru a afla primii noutățile. Vă invit să dați LIKE și paginii fb a blogului stil de mamă, adică AICI.

 

One comment on “Me gustas Gratulera by IKEA”

  1. Diana says:

    Ah, da, si fotoliul acela este absolut superb si mi se pare ca are un pret foarte bun! Si da, exact asta am simtit si eu, ca are un design extrem de actual, desi a fost comercializat pentru prima data acum vreo 60 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *