Toamna se numără amintirile din vara care tocmai a trecut

A venit toamna.

A fost prima noapte în care am dormit cu geamul închis. Mia deja a făcut niște muci că abia respiră și oricum ea doarme doar dezvelită, așa că mi-am luat măsură de precauție.

A venit toamna. Răcoarea a început deja să se lase dimineața și seara. Ieri, la deschiderea școlii la Eva, am dârdâit de frig. Ăsta e semn că s-a schimbat anotimpul.

A venit toamna. Se întuneca mai devreme iar la 6 dimineața, când fac eu ochi, încă e întuneric.

E septembrie iar eu mi-am dat seama după nasul înfundat al Miei că nu le-am imunizat deloc pe fete. Oare ce ar trebui să le dau? Miere? Propolis? Lăptișor de matcă? Cătină?

Voi ce faceți în acest anotimp cu călirea copiilor? Ce le dați să-i întăriți că a început sezonul cu colectivități și răceli.

A venit toamna și Eva a început clasa întâi. A primit acasă două manuale și le-am răsfoit și eu aseară. Mi-am dat seama că nu mai au nicio legătură cu ce am învățat eu.

Manualul de matematică este și manual de explorare a mediului. Încerc să-mi dau seama de ce, care este legătura. În primele pagini sunt 3 spații pe care copiii trebuie să le deseneze.

După cum observați, tematică este ce au făcut copiii în vacanță. Se presupune că au fost în vacanță cu părinții, la bunici și cu prietenii. Asta cu prietenii mi se pare o variantă cam îndepărtată pentru noi momentan. La bunici nu prea putem să le expediem pe fete, pe amândouă, pentru că în ambele părți există doar unul singur, ceea ce e cam dificil.

Singurele vacanțe sunt cele cu noi, părinții.

Și așa mi-a venit ideea de a așterne aici (aproape) tot ce am făcut noi în această vară.

Vara a debutat cu o escapadă la Vama Veche, chiar de 1 iunie. A fost foarte frumos, fetele țin minte și povestesc mereu de cât de mult le-a plăcut. Am scris chiar un articol.

La finalul lunii iunie am plecat în vacanța noastră mare la mare, în Grecia, în peninsula Pelion. În ciuda ploii care ne-a sabotat bronzul, am descoperit o altă parte a Greciei continentale, orașe și locuri incredibil de frumoase. A plouat mult dar am realizat la final că nu ne-a afectat deloc concediul. Am scris și pe această temă 2 articole, din care unul despre orașul Volos.

Luna iulie a fost o lună de acomodare, atât pentru mine – care am făcut un viraj de 180 de grade, dar vă povestesc altădată, cât și pentru fete care erau în continuare în vacanță, grădinița Miei fiind închisă. Am fost o săptămână doar eu cu fetele la tata, la Focșani.

Dar luna august a început promițător. Eva a mers la primul curs al său de la British Council din București, în cadrul școlii de vară Summer in the City. Programul acestor cursuri este structurat pe tematici care durează câte o săptămână, 5 zile câte 4 ore de joacă în engleză. Am scris și AICI despre cum a fost acea săptămână minunată.

Și pentru că Evei i-a plăcut foarte mult, am înscris-o la încă o săptămână, la finalul lunii august, la o altă tematică, de această dată „Lumea magică a poveștilor”. Sistemul a fost același, multă joacă în limba engleză. În prima zi a venit acasă foarte încântată de un caleidoscop pe care l-au făcut copiii în clasă.

 

Caleidoscopul de mai sus este foarte simplu de făcut, îți trebuie doar cteva elemente dse bază și imediat îl confecționezi. Urmează să facem și noi încă unul, vrea și Mia evident. Revenim cu un tutorial.

Acele 5 zile au trecut iar foarte repede, nici nu a apucat să se dezmeticească, iar vineri a venit cu brațele pline de ce a realizat ea practic la curs. Își dorește mult să mai meargă la British și, pentru că Summer in the City s-a încheiat pe 7 septembrie, am decis să o înscriem pentru următorul an la cursul clasic de învățare a limbii engleze, tot în cadrul British Council.

De regulă, înainte de înscriere, copilul trebuie să dea un test de nivel. La Eva nu mai este cazul pentru că deja l-a dat înainte de școala de vară. Dacă vreți și voi să vă înscrieți copilul la British Council din București puteți să accesați următorul link pentru detalii.

După ce s-a încheiat săptămâna de Summer in the City, am plecat la munte, la Brașov, unde am petrecut un weekend foarte plăcut, în compania familiei soțului.

Și, cam gata cu vara. Ne-am adunat ultimele forțe pentru începerea unui nou an școlar.

După cum vedeți, nu am făcut noi foarte multe în această vară sau nu am făcut lucruri incredibile, dar cel puțin ne-am bucurat din plin de o vară pe jumătate ploioasă dar frumoasă, împreună. Mi-a plăcut.

Acum aș fi curioasă să aflu voi cum v-ați petrecut vara? Ce vacanțe ați avut și cam pe unde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *