Mic dejun cu zmeura si chia

O prietena m-a intrebat daca fac publicitate prin postarile mele despre retete. In nici un caz, mai ales ca sunt o diletanta in ale gatitului, doar ca incerc si eu, atat cat pot, sa fac chestii cat mai bune si sa-i pun copilei mele bazele unui sistem imunitar sanatos.

Astazi revin cu o alta varianta de mic dejun pentru copii. Este tot ceva simplu, este vorba despre o budinca facuta din seminte de chia si lapte vegetal, in cazul de fata lapte din migdale. De regula il fac eu in casa si este foarte simplu, dar recunosc ca de aceasta data am folosit un lapte de migdale din comert. O reteta de lapte de migdale puteti citi AICI. Buun. In lapte bag 2 linguri de seminte chia si le las la inmuiat vreo 15 min, pana se umfla si se gelatinizeaza, ca sa zic asa. Am mai adaugat scortisoara, sirop de agave sau miere de albine, si cativa fulgi de ovaz. Deasupra am adaugat niste zmeura, pe care inca o mai gasesc in piata la Obor.

In paharul roz este sucul ei din fiecare dimineata, care e ori din legume ori din fructe. Cred ca in acea zi era din mar si frunze de telina, si probabil vreo para, nu mai stiu exact. Acesta e baut inainte de budinca. Poate va inspira. Pofta buna!

budinca1 budinca2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *