Wednesday, un serial cu cele mai cool outfit-uri văzute de mine în ultima vreme

În weekendul ce tocmai s-a încheiat am vizionat pe nerăsuflate împreună cu fetele mele serialul proaspăt lansat pe Netflix, Wednesday.

Am vrut să-l văd imediat, mi-a dat imbold un ad smart din metroul Bucureștean. (credit foto Lexa)

Apoi mi-am dorit să-l văd pentru că e regizat de Tim Burton, da, regizorul ăla ciudățel dar care a făcut niște filme cripy – delicioase (ex: Edward Mâini-de-Foarfecă, Frankenweenie, The nighmare before Christmas…)

În plus, Familia Addams e unul din filmele care mi-a marcat copilăria în anii ’90 și care a dat unele din cele mai bine conturate personaje din cultura pop. Cine n-a auzit de ei?

Așa că am vrut să văd Familia Addams din anii 2022.

Fun Fact: Cristina Ricci, cea care joacă rolul profesoarei din serial, a fost de fapt Wednesday în anii 90.

Outfit-urile lui Wednesday m-au dat pe spate

Încă de la primul episod (această primă serie are 8 episoade și se pare că lasă loc de continuare) m-a fermecat totul. Decorurile, personajele, replicile sarcastice dar super inteligente ale lui Wednesday – fiica adolescentă a familiei Addams, toate mi-au plăcut. 

Dar ce m-a lăsat cu gura căscată sunt outfit-urile personajului central. Mă uitam cu Eva, puneam stop pe câte un cadru să vedem mai bine pantofii sau exclamam admirativ la câte un pulover alb-negru sau ne minunam de rochiile cu iz gotic. Pentru că, evident, un style icon ca Wednesday Addams nu putea fi decât monocromatic. Dar ce armonie!

Cea care s-a ocupat de costumele demențiale ale personajelor este COLLEEN ATWOOD și colaborează cu Burton de multă vreme. Am admirat-o și mai mult pentru că a reușit să creeze outfit-uri avangardiste (potrivite pentru adolescenți) în condițiile în care personajul din Familia Addams era deja un fashion icon chiar dacă gotic: rochie neagră, guler alb, păr negru împletit în două codițe. Ce ai fi putut să faci mai mult?

La fiecare scenă o admiram pe Jenna Ortega, actrița care a interpretat-o pe Wednesday, și de care sunt aproape sigură că va influența generațiile următoare în materie de stil.

Dar hai să vă arăt câteva cadre cu outfit-urile lui Wednesday.

   Cr. Vlad Cioplea/Netflix © 2022

      Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Și dacă faceți parte din cei pentru care costumele nu prea contează într-un film, acest serial merită văzut pentru că a fost filmat tot în România. Eu am aflat abia după ce am văzut serialul. S-a filmat în:

 • Castelul Cantacuzino – Bușteni

 • Universitatea Politehnică – București

 • Grădina Botanică – București

 • Casa Monteoru – București

 • Bazinul de înot Dinamo – București

 • Conacul Olga Greceanu – Dâmbovița

Vă las mai jos un filmuleț făcut chiar de Netflix:

 

So, recomand Wednesday, chiar de văzut împreună cu copiii pre și adolescenți. Sunt și câteva replici savuroase de parenting.

3 comments on “Wednesday, un serial cu cele mai cool outfit-uri văzute de mine în ultima vreme”

 1. Luminita Panait says:

  Super serial. Mi-a placut. Filmat integral in Romania.

 2. Laura says:

  Luminița, și mie mi-a plăcut mult! Chiar l-aș revedea.

 3. A fost minunat sa urmaresc acest serial alaturi de fetele mele. Wednesday Addams aduce un aer fresh genului de adaptare al lui Tim Burton, dar pastreaza acelasi umor incredibil din epocile trecute! Outfit-urile sunt prinse minunat, iar vazutul fiecarui episod a fost o experienta placuta. Sunt sigur ca si ceilalti vor avea aceeasi senzatie, daca se uita la acest serial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *