La un pas să destram Love Yard Sale sau câteva reguli de bun simț pentru participarea la yard sale

În weekendul ce tocmai a trecut (10 – 11 martie) am avut prima ediție de primăvară Love Yard Sale.

După două zile pline, care vin după o săptămână de rutină cu job și familie, sunt frântă de oboseală. Îmi revin însă repede pentru că este o oboseală din aceea dulce și plăcută, cum numai ceva care îți place cu adevărat îți poate da.

Deși a fost o ediție reușită, paradoxal simt că-mi vine să trag linie și să spun STOP. Sunt atât de supărată încât nici nu știu dacă voi reuși să exprim exact ce vreau să comunic. S-au petrecut, mai ales duminică, niște lucruri peste care cu greu îmi vine să trec. Deși Love Yard Sale este fain datorită oamenilor și a atmosferei creată de ei, ciudat este că tot aceştia sunt cauza unor întâmplări care aproape mă fac să renunț la a mai organiza Love Yard Sale.

Fotografia de mai sus este făcută în cadrul unei ediții Love Yard Sale și reprezintă o farfurie marca Chicineta.

Sunt oameni cărora nu le pasă de nimic. Nu le pasă de munca altora, nu le pasă de locul în care vin şi stau pentru câteva ore, nu le pasă de cei din jur, nu respectă locul. Nu au cei 7 ani de acasă.

Sunt oameni care au impresia că li se cuvine totul dacă au plătit o taxă. Sunt oameni care au impresia că a organiza un târg este floare la ureche. Sunt oameni care pur și simplu nu dau doi bani pe munca mea.

Sunt foarte amărâtă.

Încerc de fiecare dată să fiu corectă dar în același timp flexibilă pentru că vreau ca toată lumea să fie mulțumită. Este foarte greu, aproape imposibil, să mulțumești pe toți. Din păcate eu pun suflet în ceea ce fac și sunt foarte vulnerabilă când observ bătaie de joc.

Orice eveniment presupune și un set de reguli, pentru că altfel ar fi haos. Aceste reguli nu doar că nu sunt respectate dar nici măcar nu sunt citite. Regulamentul este ignorat complet de unii.

Ar trebui să vă gândiți că pentru a ne bucura împreună de acele momente petrecute la Love Yard Sale, ne-ar prinde bine tuturor să ne raportăm la un minim de reguli. Le voi relua mai jos.

ÎNSCRIEREA LA EVENIMENT

 • Imediat ce aflați de următoarea ediție sunteți tentați să vă înscrieți pe loc pentru că, e adevărat, locurile se ocupă destul de repede.

Cum procedează marea majoritate: Trimiteți email – în cel mai fericit caz – însoțit sau nu de fotografiile cu produse așa cum le cerem pentru înscriere. Dacă ați urmat toți pașii și ați primit confirmare, gata, v-ați luat asta de pe cap. Treceți la viața voastră.

În timp ce pentru voi se poate să nu fie o problemă, organizatorul se dă peste cap pentru că trebuie să țină cont de un număr limitat de locuri, deci e foarte important să știe sigur cine vine și cine nu.

Recomandare: Gândiți-vă de mai multe ori înainte de a decide dacă să vă înscrieți sau nu. Dacă aveți dubii, amânați înscrierea până când sunteți siguri că veți putea participa, chiar cu riscul de a nu mai prinde loc. Decât să ocupi un loc dar să știi că în ziua respectivă nu poți rămâne la faţa locului în toate acele ore pe care le presupune participarea la târg, atunci mai bine mai așteptați.

Credeți-mă, e multă muncă în spate și calcule de făcut. De ce să blocați un loc de care se poate bucura altă persoană?!

Duminică au fost două participante care au plecat mai devreme cu o oră, respectiv cu două. Lucru foarte deranjant, atât pentru mine ca organizator, cât și pentru colegi – care poate și ei și-ar dori să plece puțin mai devreme, că e frumos afară și ar merge la o plimbare prin parc sau în altă parte. La fel de neplăcut e şi pentru vizitatorii care știu orarul târgului, vin la eveniment și văd cum unii participanți își strâng catrafusele.

DESPRE CONFIRMARE

Există un deadline de plată în avans a taxei. Am creat această regulă din motive întemeiate. Principalul motiv este acela de a ne asigura că acel loc se va ocupa 100%, cum spuneam mai sus. La o zi după ce trece acea dată verificăm lista. Dacă observăm ceva în neregulă, atunci trimitem un email de reconfirmare a participării.

Aici apar iar situații neplăcute. Multe emailuri sunt ignorate. Chiar dacă nu mai puteți participa, dați un reply cu un răspuns. Nu vă cere nimeni nicio explicație, dar o reacție puteți avea. În semn de respect.

DESPRE PARTICIPARE

Cu o zi înainte de eveniment, vă trimitem un email-reminder în care vă reamintim că există niște reguli care trebuie respectate. Acest regulament ține de buna desfășurare a târgului. Cu regularitate acest regulament este ignorat. Se vede din întrebările de tipul ”La ce oră trebuie să fim mâine dimineață?”. Toate aceste amănunte sunt trecute în regulament.

A sosit și ziua evenimentului. Și aici sunt multe de spus, le reiau mai jos:

 • Fii punctual. Dacă întârzii mai mult de 15 minute, poți anunța printr-un sms către organizator. Dacă suni, e posibil să nu putem răspunde pentru că suntem ocupați cu organizarea.

 • La finalul programului, strânge toate etichetele și etichetuțele, umerașe rupte, pungi, ambalaje și aruncă-le la gunoi. Lasă locul la fel de curat așa cum l-ai găsit. Nimeni nu e dator să strângă după tine.

Duminică seara, după ce plecaseră toți participanții, am aruncat o privire de ansamblu. Parcă trecuse un uragan. Foarte urât. Parcă nu fuseseră femei acolo ci vandali.

 • În timpul evenimentului, nu consuma produse din afara spațiului care găzduiește târgul. O spun și repet mereu, indiferent de locație, ESTE LIPSĂ DE RESPECT. Nu te obligă nimeni să consumi din acel pub/bar/restaurant, dar dacă ai chef de altceva decât ți se oferă, atunci ai bunul simț să mergi și să consumi în afara spațiului.

După fiecare ediție, fără să exagerez, s-au găsit ambalaje – peturi de apă goale, cutii de sucuri, resturi de mâncare de tip fast-food – lăsate ostentativ pe mese. Nici măcar nu au fost aruncate la un coș de gunoi. Lăsate acolo la vedere în acel mai grobian mod cu putință.

 • Respectă programul târgului, nu pleca mai devreme. Dacă apare ceva neprevăzut, anunță organizatorul. Eu, Laura Bucur, sunt mereu acolo în ambele zile. Dacă se întâmplă să fiu plecată, mă poți suna fără probleme, să te consulți cu mine. Din respect pentru munca mea, mă poți anunța dacă a intervenit ceva.

 • Respectă locul în care te afli. Organizatorul, împreună cu deținătorul spațiului, face tot posibilul să asigure condiții pentru buna desfășurare a târgului. Iluminatul de multe ori este o problemă pentru că sunt pub-uri cu lumină joasă. Nu te apuca însă de capul tău să umbli la reflectoare sau la corpurile de iluminat doar fiindcă nu ai tu suficient de multă lumină pe stand.

Asta este tot o situație de la această ediție când, în pofida atenționărilor primite, o participantă a considerat că e cazul să ia măsuri și să urce pe scaune, să mute, să aprindă și să stingă lumini după bunul plac. Nicio clipă nu și-a pus problema că ar fi putut să se curenteze sau să cadă, tavanul mansardei fiind destul de înalt.

 • Sunt unii oameni care vin în vizită și fac spionaj. Mai bine vă opriți și înaintați asumat o conversație cu organizatorul, despre ceea ce vă interesează, de fapt. E mai consctructiv și civilizat.

Vă mulțumesc pentru răbdarea cu care ați citit acest material. L-am scris din dorința de a înțelege și voi mai bine ce se află în spatele unui eveniment. Pentru că vreau să ne simțim bine în continuare, pentru că vreau să vorbim același limbaj, pentru că în proporție de 90% la Love Yard Sale vin oameni foarte faini, atât participanți cât și vizitatori.

Toate gândurile bune către voi toți. Sper să apreciați ce am turuit eu aici.

Vă mai las o ultimă întâmplare de ieri, care a depășit orice așteptare. Este ceva singular și așa sper să rămână. Barul de la mansardă este pe jumătate funcțional, adică poți comanda o băutură de la frigider, dar mâncarea sau cafeaua doar de la parter pot fi luate. În timpul zilei, o participantă a intrat și s-a servit cu o băutură din frigider. Noroc că nu a găsit desfăcător. Barmanul lipsea în acel moment.

Dacă doriți să aflați primii noutățile de pe blogul Stil de mamă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

2 comments on “La un pas să destram Love Yard Sale sau câteva reguli de bun simț pentru participarea la yard sale”

 1. Maria says:

  Despre cele care vaneaza haine in second handuri pentru a le revinde la yard sale nu spunem nimic? Acesta este motivul pentru care eu, ca vizitator, am renuntat sa mai vin.

 2. Laura says:

  Ce să mai spunem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *