Toy Lamp – o idee luminoasă de a recicla jucării în România

Pe 19 octombrie am avut primul yard sale cu decorațiuni interioare – Love DECO Sale.

La momentul înscrierii am primit un email în care eram întrebată  dacă se poate participa la târg cu lămpi create din jucării reciclate. Nu doar că nu mai auzisem să se poată recicla în România jucării, dar lămpile arătau într-un mare fel.

Toy Lamp, căci acesta este numele de brand, a fost creat de Georgiana acum doar 7 luni. În poze arătau foarte bine produsele și abia așteptam să le văd și în realitate. 

Imaginea de mai sus e de la târg.

Supriza Toy Lamp a fost una extrem de plăcută.

Acestea sunt niște lămpi ce au la bază o instalație 3D realizată din jucării mici de copii care au fost lipite și pictate în aceeași culoare. Sinceră să fiu nu mă așteptam să arate atât de bine, dar lămpile sunt realizate cu atenție și îmbinate armonios astfel încât rezultatul final să spună o poveste.

Pentru că mie mi-au plăcut așa de mult, am decis să scriu despre lămpile – jucării.

Am stat de vorbă cu Georgiana, designerul de la Toy Lamp, și am aflat câte ceva interesant despre întreg procesul de creație care poate dura de 1-2 zile până la o săptămână, în funcție de mai mulți factori (complexitate, temă, culoare și dimensiunea aleasă).

Designerul Toy Lamp mi-a mărturisit că inspirația acestui proiect mișto a venit la Paris, „acolo unde ai impresia că poți să scoți la suprafață cele mai ciudate și neexploatate idei”. După o vizită la Disneyland a conștientizat că trebuie să pună o pauză pe copilărie și să o conserve…prin crearea unor corpuri de iluminat cu ajutorul jucăriilor reciclate. „Aveam inspirație, așa că trebuia să pun puțin pe pauză copilăria celor care aveau să-mi devină clienți și să o conserv, să o îngrijesc, să o refolosesc, fără ca ea să ajungă la gunoi sau prin cutii uitate și pline de praf. Voiam să salvez sufletul de copil și, pe o scară mai largă, Planeta, cu mica mea contribuție de a folosi jucăriile copilăriei, pe care le transform în obiecte de design inovativ”, mi-a mai spus Georgiana.

Eu m-am pus pe treabă și deja am strâns o pungă plină cu jucării de mici dimensiuni (majoritatea provin de la surprizele din ouăle Kinder) pe care vreau să i le dau Georgianei pentru a merge mai departe cu acest proiect fain. Chiar e păcat să nu se știe în București că se pot recicla jucăriile vechi și abandonate.

Dacă donați jucării, primiți discount la achiziționarea unei lămpi

Dacă și voi aveți în casă nebunii de mici dimensiuni de care vă împiedicați, puteți să i le dați Georgianei. Iar Georgiana vă va oferi în semn de recunoștință un discount între 10% și 30% din prețul unei lămpi, acesta fiind direct proporțional cu cantitatea de jucării reciclate.

Ce-mi place e că aceste Toy Lamp sunt ideale pentru cadouri mai speciale. Lămpile pot fi comandate online de pe paginile Toy Lamp de Instagram : https://www.instagram.com/toylamp/ și de Facebook https://www.facebook.com/toylampofficial/ Prețurile unei lămpi variază între 250 lei și 450 lei în funcție de complexitate, materiale folosite, dificultate de asamblare sau de tema aleasă.

Vestea bună e că le puteți vedea și cumpăra chiar sâmbătă, pe 7 decembrie, la Love DECO Sale, unde produsele Toy Lamp vor avea o reducere substanțială de până la -50%.

 

În speranța că v-a plăcut ideea acestor Toy Lamp, vă invit pe 7 decembrie la Love DECO Sale să faceți cunoștință cu lămpile reciclate.

Iar în încheiere vă las 3 informații interesante despre reciclarea jucăriilor.

Știați că:

– Jucăriile care au în componență mecanisme electrice nu se reciclează în România?

– Jucăriile care pot fi dezmembrate ușor în componente reciclabile – nu se reciclează în România.

-Ambalajele jucăriilor se colectează și reciclează separat de acestea? La fel ca în cazul jucăriilor, acestea vor fi sortate în funcție de compoziția acestora (carton, plastic sau combinat – caz în care se separă pe cât posibil componentele ambalajului pe tipuri de materiale și se colectează împreună cu deșeurile similare).

Surse: Harta reciclării

Mai departe vă las un video despre cum se pot recicla jucăriile vechi, abandonate în scăunele pentru copii foarte faine.

 

5 comments on “Toy Lamp – o idee luminoasă de a recicla jucării în România”

  1. Rahela says:

    Ce frumoase sunt lămpile astea și ce idee bună reciclarea în stilul ăsta! 🙂

  2. Laura says:

    Și mie mi se pare grozavă ideea! Mă bucur că-ți place!

  3. Chiar faine sunt! Le propun si eu alor mei sa facem rost de o lampa astfel

  4. Laura says:

    Da, vezi că dacă donezi jucării ai și un discount pentru o lampă.

  5. Alexandra says:

    Multe dintre ele sunt foarte reusite 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *