6 tipuri de bucătărie la care visez zilnic

De-a lungul timpului am observat că bucătăria este locul meu preferat din casă. Aici îmi place să beau cafeaua, aici îmi place să stau la povești cu prietenele – deși se întâmplă rar de tot, aici îmi place să iau masa, aici îmi place inclusiv să lucrez.

Cred că mi se trage de când eram mică. Mama și prietenele ei se adunau la cafele și discuții în bucătărie. Nu în sufragerie sau în altă parte, ci fix în bucătărie. Când am locuit cu prietena mea bună în apartament, locul nostru favorit de pălăvrăgeală era unde credeți? La bucătărie.

Apoi am locuit într-un apartament cu 2 camere cu open space. Aici au venit pe lume fetele. Mi-a plăcut la nebunie că eu îmi făceam diverse treburi în bucătărie iar copiii sau soțul stăteau în zona de living, dar îi puteam vedea și puteam discuta. Singurul dezavantaj era mirosul de mâncare.

Ne-am mutat în casă cu bucătărie separată. Am zis că e mai bine, că stau singură cu creierii mei și fac treaba. Dar nu, eu sunt o persoană mult prea deschisă și dornică de socializare și confort așa că prefer totuși ceva larg, cu deschidere.

Pentru atunci când vom avea casa noastră mi-am setat câteva caracteristici pe care să le întrunească locul meu preferat din casă. Nu știu cum facem dar vreau tavan înalt și ferestre largi. Lumina este cel mai important factor dintr-un interior.

Am găsit 6 tipuri de bucătării care-mi plac la nebunie, dacă s-ar putea, aș lua din fiecare câte ceva.

1. Alb scandinav

Deși albul este pretențios și destul de greu de întreținut cu 2 copii mie mi-ar plăcea să am totul alb acasă. Până una-alta, bucătăriile all white, de tip scandinav, îmi plac cel mai mult.

2. Gri monocrom

Îmi vine să râd că era o vreme când îmi plăceau teribil bucătăriile colorate. Acum nici să nu le văd. Dar îmi place să văd o singură culoare, să fie gri monocro dacă se poate..

3. Accente cu lemn

Nu mi-a plăcut niciodată mobila veche din lemn, greu și tradițională. Dar îmi place să văd accente din lemn natur la detalii pentru că dau căldură și te face să te simți confortabil.

4. Accente de culoare

Totuși îmi plac în continuare culorile, dar cum stilul se schimbă de-a lungul anilor prefer culoare în doze mici. Deci o bucătărie albă, cu câteva tușe de culoare în detalii sau în accesorii e ceea ce trebuie.

5. Vintage

Aici e puțin mai greu de găsit varianta optimă pentru o bucătărie care să fie vintage și să să fie funcțională, dar nu e imposibil. Prima imagine conține un blat MDF lăcuit care are un aspect foarte fain alăturat de mânerele elegante.

Aici e un vintage reinterpretat cu elemente actuale.

6. Industrial cu elemente de alamă și cupru

Nu știu dacă aș putea să-mi mobilez bucătăria exclusiv într-un stil industrial, dar îmi place de mor combinația cu elemente de alamă și/sau cupru.

Sinceră să fiu eu aș tot pune imagini cu bucătării faine, numai că nu știu cum să le încadrez, atât sunt de faine. Dacă mai găsesc, mai pun de un articol.

Dacă vi s-a părut util acest articol, m-aș bucura tare mult să dați subscribe aici pe blog și like paginii de facebook stil de mamă, adică AICI.

Surse foto:

Daily dream decor

Designist

Amerrymishap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *