Alternative la uniforma cu N mare

­Prima oară când i-am văzut mi-au plăcut, dădeau bine în compania unei fuste plisate. Apoi nu mi-au mai plăcut, nu înțelegeam un N care era prea mare. Mi-au plăcut iar, erau colorați și evidențiați de un pulover oversize și colanți de piele. Apoi au început să mă enerveze pentru că toată populația, indiferent de statut social, vârstă sau ocupație, îi poartă. Probabil că v-ați prins că vorbesc despre sneakersii New Balance care au umplut la propriu străzile Bucureștiului. Îi vezi pe stradă, îi vezi la birou, îi vezi la sală, îi vezi în parc, îi vezi peste tot, pur și simplu au împânzit orașul. În prima fază am fost și eu tentată să-mi cumpăr și i-am căutat dar m-a șocat prețul lor, nefondat de scumpi pentru un brand de nivelul lui, din punctul meu de vedere. Exagerez puțin, adică are și el o istorie acolo de 100 de ani. E un produs american, inițial conceput pe o mecanică de tipul ghearei de pasăre, pentru balans și susținere mai bune, de unde și numele. Apoi, de prin 60 s-a extins și creatorii lui au scos și un pantof pentru alergat. Apoi nu s-au mai oprit și în ziua de azi scot modele pe bandă rulantă, adică 28 de mii de perechi săptămânal. Treaba lor.
Eu m-am încăpățânat și nici măcar nu i-am probat, pentru că, estetic, New Balance nu-mi spune mare lucru, nu toate modelele sunt arătoase, recunoașteți, unele sunt urâțele, unele colorate sunt faine, dar altele sunt de-a dreptul banale. Și pentru că eu fug de uniformă m-am gândit că mai sunt ca oameni ca mine care caută alternative la uniforma cu N mare. Am găsit multe modele, asemănătoare cu New Balance, frumoase și accesibile la preț. Adică de ce să nu încercăm un Adidas, un Converse, un Sketchers și de ce nu un pantof sport Zara. Mai jos vă arăt ce am găsit eu, alternative la fel de bune.
De ce să purtăm NB doar pentru că sunt în trend? Sunt versatili dar există și alte opțiuni, mai puțin populare, care te scot din anonimat. De ce să nu evităm uniforma dacă avem cu ce.

 1. Sneakers Converse de pe site-ul Fashion Days.

converse_fd1

2. Sneakers Adidas de pe site-ul Sportvision.

adidas_sportvision

3. Pantofi sport de la Zara.

zara zara2

4. Pantofi sport Fornarina de pe site-ul Yoox. Aceștia sunt un picuț cam scumpi dar îmi place mult modelul, merită urmărit până la reduceri.

fornarina_yoox

5. Sau poți avea suprize frumoase la târguri așa cum e acest model Adidas cumpărat de la Love Yard Sale. 😀

adidas_lys

În încheiere vă fac o mărturisire, la ultima ediție Love Yard Sale a fost o pereche de NB pe galben, la doar 100 lei și evident că nu mi i-am cumpărat dar acum regret pentru că erau tare frumușei. 😀

Voi ce părere aveți despre sneakers-ii cu N mare?

4 comments on “Alternative la uniforma cu N mare”

 1. Alina Anghel says:

  Un articol bine punctat. Eu nu am inteles isteria din spatele brandului, dar nici pretul (mai ales). Trebuie sa recunosc ca nu imi plac nici ca model, eu sunt fan Adidas Superstar.

 2. lauralove says:

  Daaaa, și eu sunt fan superstari, dar nu-s pentru oricine. 😀
  În ce privește acești New Balance cred că șpilul lor este că se așează ok la orice tip de îmbrăcăminte, la orice formă de picior…

 3. bog says:

  Daca s-ar putea sa ai doar tu in tot Bucurestiul o pereche din aia, ce bine ar fi,nu.Dar modelul in sine este naspa.Talpa foarte tare.

 4. lauralove says:

  Boggy, doar mă știi dar e imposibil ce mi-ar plăcea mie. Dar tu ai NB?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *