Aparate de dinți GRATIS pentru elevii școlilor din București
Genetic, eu am o dantură proastă. Dinți neregulați, culori diferite la dentină, multe carii încă de când eram mică. Ce să mai, am făcut cunoștință cu cabinetele stomatologice de timpuriu.
Dar nu am avut niciodată aparat dentar.
Îmi amintesc și acum că părinții mei au pus problema unui ajutor la un canin care e întors, doar că medicii de la cabinetul școlii au decis, pe vremea aia, că dacă insist cu limba și împing, dintele își revine la forma inițială.
Nimic mai fals. Dintele nu s-a clintit, în ciuda strădaniilor mele.
Nu știu ce fel de dinți vor avea copiii mei deși nici eu și nici soțul cu stăm extraordionar la acest capitol. Dar vreau/vrem să ne asigurăm că ale noastre fete nu vor avea de suferit din pricina dinților.
Eva are acum 7 ani și 6 luni. Primul dinte i-a ieșit la vârsta de 9 luni și primul dinte de lapte i-a căzut abia acum un an, deci la vârsta de 6 ani și jumătate. În acest an s-au grăbit mai mulți să cadă, sărăcuța abia mânca la un moment dat pentru că i se mișcau concomitent 4 dinți.
În acest moment, toți cei 4 dinți sunt în plină erupție dar, din păcate, constatăm că toți au poziție incorectă.
Aparate ortodontice GRATUITE pentru elevii din București
Citiți bine, da. E dimineață, e luni, e un nou început de săptămână. Elevii au întrat în a doua săptămână de școală iar eu mă bucur să vă dau o veste bună:
„toți elevii școlilor din București pot primi gratuit aparat dentar”.
Proiectul intitulat „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” aparține Primăriei București cu sprijinul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și prevede acordarea unui sprijin financiar pentru aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani.
Proiectul a început azi, 17 septembrie și se va derula pe parcursul unui an, până pe 17 septembrie 2019.
Ce trebuie să faceți?
Pasul 1: Asigurați-vă că nu există vreo carie ascunsă în dinții copilului.
Pasul 2: Luați trimitere de la cabinetul de stomatologie din cadrul unității de învățământ către Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facialã ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”.
Pasul 3: Trimiteți email către assmb cu toate actele necesare înscrierii în proiect.
Pasul 4: Teoretic, în termen de 10 zile ar trebui să primiți un răspuns.
UPDATE: Am primit în 2 zile email de confirmare cu programare la spital pentru un consult. ATENȚIE: noi am ajuns la spitalul din Plevnei, dar nu, trebuie să mergeți la unitatea din Eforie, de lângă Cinematecă. Acolo i-au făcut consult Evei și ne-au dat o adeverință cu care ne-au trimis la primărie. Mai departe vom vedea ce va fi. Un lucru mi-e clar, nimic din ce e gratis dat de stat nu e ușor de obținut. Sigur vor fi mai multe drumuri de făcut, birocrație și nervi. Dar mergem mai departe.
Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul Administrației Spitalelor, adică AICI.
Nu țin nici cu Primăria, nici cu doamna Firea, nici cu vreun anumit partid dar mă bucur că se implementează astfel de proiecte ce susțin terapia ortodonticã precoce în rândul copiilor dar, mai ales, că abordează sănătatea orală ca parte intergantă a sănătății generale.
Noi ne încercăm norocul. Credem că Eva va avea nevoie de aparat ortodontic și mai bine acum decât mai târziu. Plus de asta, știu că aceste aparte, fie mobile, fie fixe, sunt și cam scumpe. Nu că ar conta când vine vorba de sănătatea copiilor noștri, dar mă bucur că putem beneficia și noi de acest proiect.
Baftă și multă sănătate!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați SUBSCRIBE la blog și LIKE la pagina de facebook.