Design & After, un loc care te face să visezi mai ceva ca un pui fript atunci când ți-e foame

Îmi place să visez.

Știu că de mică îmi plăcea să merg să vizitez toate spațiile care vindeau mobilier, acele piese masive fără pic de simț estetic din magazinele comuniste care vindeau mobilă. Eu acolo visam.

Țin minte că în Focșani era unul mare și intram mai mereu să „admir” piesele. Îmi punea imaginația în funcțiune, mă făcea să-mi amenajez mental camera mult visată sau chiar casa. Și-n ziua de azi îmi place să mă pierd prin interioare special amenajate.

Odinioară, pe acest blog, postam multe din descoperirile mele în materie de design de obiect.

Dar cum am descoperit un show room fascinant

Într-o zi, mă întoarceam cu Eva din zona Dorobanți pe Eminescu, în sensul de mers opus mașinilor. Până să ajungem la mașină, îmi fură coada ochiului o imagine interesantă în geamul unei clădiri.

Erau un norișor și o inimă iluminate. M-am oprit și m-am uitat mai atentă. Undeva într-un colț văd un abțibild „Romanian Design Week”. Asta mi-a dat imbold să merg mai departe și să-mi doresc să intru.

Design scandinav la Design & After.

Auzisem de el dar nu știam unde au magazinul. Sinceră să fiu, eu prefer oricând vizita la „domiciliu” decât să admir piesele virtual. Nici nu se compară cu realitatea.

Deși spațiul nu e foarte mare, la intrare au o cameră micuță cu jucării pentru copii. Acolo am lăsat-o pe Eva și timp de aproximativ o oră nu am știut nimic de ea. Se pierduse printre jucăriile celor de la Maileg.

Interiorul se compune, apoi, din două camere spațioase cu obiecte de design și mobilier, cadouri și accesorii de tot felul. Doamna care se ocupă de vânzări a fost foarte amabilă și am stat de vorbă despre obiectele realizate de designerii români aflate în show room.

Design românesc pe care mi-ar plăcea să-l am acasă

Primele obiecte pe care mi le-a arătat au fost niște lămpi din lemn. Designul lor mi-a amintit mult de Bauhaus și de era industrializării. Sunt impecabil realizate de către Atelier 28, un brand românesc înființat în 2016. Mai multe modele puteți vedea pe site. Cel mai mic preț al unei lămpi este de 940 lei.

Apoi mi-a atras atenția un abajur din hârtie realizat în tehnica origami. Lămpile cu abajururi din hârtie colorată sunt create de Lightplay, un brand românesc înființat tot în 2016.

Apoi mi-au picat ochii pe niște perne în formă de triunghi, de fapt aveau forma unor munți. Sunt realizate manual de Ana Maria Din special pentru iubitorii de munte. Mi se par un cadou perfect pentru amatorii de ieșiri montane. Colecția de perne decorative se numește Carpați 13, pentru că în România sunt 13 vârfuri cu altitudinea de peste 2500m.

Apoi ce credeți? Am descoperit niște minunății de căni și ceșcute din porțelan și ceramică. Pe cât sunt de drăguțe, pe atât poartă un nume frumos: Una ca luna.

Ceștile sunt realizate din porțelan și pictate manual de Anca Vintilă Dragu. Aceasta este cea care a lansat în 2012 brandul românesc Una ca Luna, specializat în design de obiecte din cermică și porțelan.

Apo am descoperit niște frumuseți de plante suspendate. Sunt practic niște plante  aeriene, rezistente în timp, nu necesită îngrijire specială dar care dau un efect  decorativ incredibil de frumos unui spațiu. Acestea sunt realizate de Aero Design.

Cam acestea ar fi obiectele de design românesc pe care le puteți găsi, admira și cumpăra de la Design&After. Intrați și pe site sau/și pe pagina lor de facebook pentru că sunt foarte multe produse, produse pe care, poate, în show room nu reușiți să le observați. Dar faceți și o vizită să le vedeți în realitate. Aici predomină designul scandinav, fix cel pe gustul meu. Dar despre acesta într-un articol viitor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați SUBSCRIBE la blog și LIKE la pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *