Lurdes Bergada – un designer de haine cu poezie

Azi m-am îmbrăcat într-o salopetă lălâie și mi-am tras deasupra un t-shirt la fel de lălâi. În picioare mi-am pus eternele și purtatele ghete sport de la Zara.


După ce am aruncat o privire rapidă în oglinda am avut un flashback. Mi-am amintit de hainele create de Lurdes Bergada.

Azi e miercuri, deci e design.

Și pentru că v-am spus povestea de mai sus, vă aduc în atenție azi design-ul vestimentar.

Nu dețin nicio piesă Lurdes Bergada, dar am o prietenă îndrăgostită de acest designer și care are și câteva piese. Arată foarte bine, iar materialele sunt de o calitate impecabilă.

Ce mă atrage la hainele acestea lălâi?

În primul rând designul minimalist. Apoi, chiar dacă sunt monocrome majoritatea, faptul că au croieli aparte, le fac deosebite. Sunt puternice, dramatice și au poezie. Sunt conștientă că astfel de haine nu sunt agreate de oricine și nu stau bine pe oricine. M-am gândit însă să vi le arăt și vouă pentru că mie îmi plac mult.

Puțină istorie

În primul rând ar trebui să știți că Lurdes Bergada este o ea. M-a surprins să descopăr că hainele create de ea fac furori încă din anii 70. Mi-a plăcut că totul a început când nu o mulțumea niciun stil vestimentar și, prin anii 50, începuse să-și facă propriile piese în care se simțea confortabil. N-a durat mult și oamenii au început să se intereseze de ceea ce purta ea. Așa s-a născut ideea de porni un business în designul de modă prin anii ’70.

Există magazine fizice Lurdes Bergada în multe orașe europene dar chiar și în SUA și Rusia. Normal, în România nu e magazin. Dar, singurul site care vinde produse Bergada în România este magazinul Otherside. Prețurile sunt măricele, vă avertizez. Dar la fel sunt cam aceleași în orice țară te-ai duce.

Vă las mai jos câteva imagini din mai multe colecții.

   

Au și de bărbați.

Fotografiile aparțin în întregime magazinului online Lurdes Bergada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *