Cum mi-a venit ideea unui Love DECO Sale și ce motiv ai avea tu, cititorule, să vii la un astfel de târg

Sunt răcită cobză și puțin pe gânduri. 

Sâmbătă, pe 19 octombrie, am prima ediție Love DECO Sale, un yard sale cu produse de casă pe care mi l-am dorit mult. Cererile de participare au fost neașteptat de puține și cumva asta m-a descumpănit. Cred foarte mult în această idee și mi-ar pare tare rău să nu prindă contur.

Când am fost în vară la tata în vacanță și am stat mai mult, i-am cotrobăit prin dulapuri. Asta era îndeletnicirea mea când veneam în vacanțe în timpul facultății. Atunci scopul era altul, îmi plăcea să văd ce noutăți și-a mai luat  sau a mai primit mama, ce carte, ce statuetă sau ce scrumieră. Îi luam la puricat dulapurile și sertarele. Îmi plăcea să le văd la ea, să observ în ce context le aranjează.

Acum am scotocit dulapurile lui tata în cu totul alt scop. Cred că mai degrabă eram în căutare de nostalgii. Mi-aminteam de fiecare obiect decorativ plin de viață și sens când trăia mama, acum prăfuit, uitat și închis în dulap. E clar că la el nu-și găsesc sensul, astea nu-s treburi pentru el și totuși le păstrează.

Ăla a fost momentul revelației.

Mi-a încolțit gândul că toate acele obiecte, frumoase odinioară, ar putea primi un suflu nou în altă parte. Ce-ar fi dacă aș face un yard sale doar cu astfel de piese?

Un al doilea moment a fost când…

…mă plimbam cu fetele mele, încă în vacanță, prin București în cartier. Am descoperit magazinul Monda Home, omonimul celui cu haine. Forfota dinăuntru m-a determinat să intru. Magazinul era plin de obiecte și de oameni de toate vârstele. Rafturile țipau de pline ce erau cu toate flecuștețele posibile și imposibile pentru casă. Apoi am urmărit un pic oamenii, să văd ei ce pun în coșuri. De la ceșcuțe de cafea din porțelan de Anglia, farfurii decorative nemțești, diferite forme decorative până la scrumiere, sfeșnice, cutii, cutiuțe, practic ORICE util sau nu.

Atunci mi-am zis iar: iată ce fain ar fi să fac un yard sale cu astfel de obiecte pentru casă. Este imposibil să nu aibă oamenii prin casă astfel de trăznăi.

Declicul s-a produs când…

…când una din colegele mele blogger mi-a propus să fac o ediție de târg fix pe acest subiect. Era în plin proces de reorganizare a casei și a realizat că i-ar prinde bine un loc unde poate să ducă toate acele obiecte care nu-i mai folosesc.

Mi-a fost clar că toate acestea erau niște semne că trebuie să fac ceva.

Și am creat rapid evenimentul.

Numai că lucrurile nu au mers atât de lesne cum am sperat. Știu că prietenii Love Yard Sale sunt obișnuiți cu târgul de haine dar, dacă stăm bine și ne gândim, absolut tot ce ne înconjoară poate fi reutilizat. Nu doar hainele sau pantofii. E drept că femeile sunt pasionate de garderobe în mod special, dar știu că-n aproape aceeași măsură, tot femeile sunt pasionate și de lucrurile pentru casa lor.

Acum că am terminat cu înscrierile, vom fi 9 oameni cu mesele pline de chestiuni pentru casă, mă gândesc să vă dau și câteva motive să ajungeți să ne vizitați mâine la Love DECO Sale.

5 motive să vii la un târg cu decorațiuni de casă

Pe principiul celor 3R din copilăria mea – reducere – reutilizare – reciclare vin și vă spun de ce merită să faci mâine o vizită la Coppers Pub:

 1. Ai șansa să găsești lucruri deosebite la care nu te-ai fi gândit.

 2. Aceste lucruri faine le poți cumpăra la prețuri derizorii, deci câștigi și bani.

 3. Întâlnești oameni noi cu care poți socializa.

 4. Cumpărând produse pentru casă aduci un suflu nou casei tale.

 5. Reduci poluareași impactul nociv asupra mediului.

 

Știu că pare dificilă treaba asta cu reciclarea (și eu am mult de muncă) dar eu îți sugerez să introduci schimbările treptat. Pe măsură ce ele devin parte din obiceiurile tale zilnice, poți continua să te documentezi și să aprofundezi alte modalități prin care poți reduce cantitatea de deșeuri pe care o generezi.

Ce zici? Te alături ediției de mâine Love DECO Sale?

 

2 comments on “Cum mi-a venit ideea unui Love DECO Sale și ce motiv ai avea tu, cititorule, să vii la un astfel de târg”

 1. Anca Duca says:

  Buna, cum se poate participa la viitoarea editie (cea din 7.12)? Multumesc pentru raspuns, Anca

 2. Laura says:

  Bună. Păi e foarte simplu. Îmi trimiți un email la laura.bucur@laurabucur.ro cu solicitarea de înscriere iar eu îți trimit regulamentul de participare. Apoi continuăm discuția pe email. Te aștept cu mare drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *