Cum le porți și mai ales de unde cumperi șosete faine?

Într-una din zile m-am îmbrăcat, pe fugă, cu o pereche de colanți, o rochie, șosete și ghete cu vedere la gleznă. La un semafor, mi-am aplecat privirea către schimbătorul de viteză și mi-a sărit în ochi șoseta urâțică ce se ițea din gheata de la piciorul drept. Mi-am dat seama atunci că de cele mai multe ori nu acordăm importanță acestui articol vestimentar (nu cred că se încadrează în categoria de accesorii) pe modelul că oricum nu se vede din cizme sau ghete.

Transparente, dungi sau colorate?

Instantaneu mi s-au perindat prin fața ochilor șosete cu flori, șosete cu dungi, cu cartoon sau color block, șosete faine care chiar merită să se vadă din încălțăminte. Am constatat că eu nu am așa ceva. Și pentru că tot nu am, m-am gândit că mi-ar prinde bine 2-3 perechi în dulap. Am trecut la căutări online. Mai am timp să le port până la iarna cea geroasă când practic nu va mai conta ce punem pe noi, doar confortul termic va cfi important.

Am trecut la o căutare prin generosul Pinterest unde am găsit foarte multe idei de a purta șosete faine sau cool, cum vreți să le spuneți. M-am îndrăgostit iremediabil de șosetele transparente, fie că sunt cu flori brodate, cu dungi, cu buline, simple sau colorate. Materialele diferă, pot fi din tul, practic le lipsește elasticitate și chiar se văd frumos dintr-un pantof elegant, pot fi din lurex sau dantelă.

1. Transparente cu flori

Șosetele transparente cu flori brodate mă încântă cel mai mult.

Transparente din tul –  îmi plac mult și cele din tul care nu au elasticitate, chiar se văd fain din cizme.

Transparente dar elastice cu diferite modele

2. Cu dungi

Dungile îmi vor plăcea oriunde în vestimentație, iar pe șosete sunt de efect.

3. Cu buline

Bulinele fac parte din aceeași categorie cu dungile, adică îmi plac mult în vestimentație. Și pe șosete dau bine. După cum vedeți există cu buline și transparente, și din lurex, chiar și din plasă.

4. Simple sau color block – șosetele colorate mi se par de mare efect.

5. Din plasă

Recunosc că am acasă vreo 2 perechi din plasă dar nu reușesc să le port nicicum. Când mă uit în poze pe net îmi plac teribil, când le încalț eu nu se potrivesc. Mai încerc.

6. Cu desene

Șosete faine cu cartoons nu prea am găsit, dar ce am găsit îmi place deși eu nu cred că aș purta. Recomand ca toate aceste șosete să fie purtate de o gleznă fină, altfel se rupe filmul.

Sper că v-a plăcut ce alegeri și colaje am făcut.

Acum o să dau câteva linkuri utile de unde găsiți șosete ca cele pe care vi le-am arătat mai sus. Recomand în primul rând Calzedonia, multe – multe perechi de șosete acolo. Zara are iar oferte de șosete cool.  H&M, Reserved și Oysho mai au. De fapt, cred că orice retailer de îmbrăcăminte are și secțiunea de șosete.

Un articol util despre șosetele de lurex găsiți și la Liana Popa pe blog. Eu am dat de el în căutările mele de imagini.

Dacă v-a plăcut acest articol vă mai aștept pe aici și cu alte ocazii și puteți da subscribe și like la pagina de facebook a blogului.

One comment on “Cum le porți și mai ales de unde cumperi șosete faine?”

  1. Irina says:

    Îmi plac combinațiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *