Mi-am tunat singură papucii sau ce poți face cu o rochiță de fetițe și o pereche de papuci

E deja final de septembrie. Dimineața și seara/noaptea mie mi se pare foarte frig și gândul numai la papuci de vară nu-mi e.

Dar nu pot să nu vă povestesc cum mi-am tunat eu papucii mei noi cu doar o oră înainte de a începe Love Yard Sale.

Era ediția din august din 22 – 23. Sâmbătă tocmai cumpărasem rochița de fetițe (pentru 2-3 anișori) din imaginea de mai jos.

Desigur că eu am fete mai mari. Doar că la înscriere, una dintre expozante mi-a trimis câteva produse pentru copii, printre care și această rochie. În clipa în care am văzut-o mi s-a aprins un beculeț. 💡

În vară mi-am cumpărat o singură pereche de papuci. Erau la reducere, arătau bine și pentru că nu-mi luasem încă nimic de încălțat, i-am achiziționat.

Când au sosit, mi-au plăcut: talpă ușoară, moi, confortabili, doar că parcă le lipsea ceva. Și i-am lăsat în cutie.

Numai că atunci când am văzut rochia de fete ghiciți ce idee mi-a venit?

Am făcut ceea ce se cheamă upcycling sau i-am tunat efectiv. Am vrut să le dau volum, să fie puțin mai altfel, să-i scot din anonimat puțin. Și am reușit.

Toată meștereala asta am făcut-o duminică cu doar o oră înainte de târg. Sâmbătă am cumpărat rochița și duminică se transforma în ceea ce vedeți mai jos. Totul cusut de mâna mea.

Evident că-n ziua târgului m-am încălțat cu ei, altfel nici nu mă grăbeam să-i cos. Chiar au fost remarcați și lăudați.

Cam asta înseamnă pentru mine „sustenabil”. Cam asta sunt eu, dacă nu știați. Caut mereu soluții pentru a fi altfel, cu bani puțin. Important e că un lucru/obiect, care nu știu câtă viață ar fi avut în final, s-a transformat printr-o intervenție artistică în altceva util, care va dura.

Sursă foto cover: Kelly Sikkemaon Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *