Excursie de-o zi la Turnul Chindiei cu doar 200 de lei pentru 4 persoane
Tocmai s-a încheiat un weekend prelungit pe motiv de sărbătoare de Rusalii. Nu ne-am putut face planuri mărețe pentru că sâmbătă am avut ediția Love Yard Sale pentru copii de o zi. Și sinceră să fiu cam uitasem că luni e liber pentru oamenii muncii.
Așadar, am constatat că avem încă 2 zile libere de petrecut cu copiii. Ce facem cu ele?
De plecat undeva departe nu se punea problema, dată fiind aglomerația specifică acestor perioade. Așa că ne-am gândit la o excursie de-o zi, undeva pe aproape de București.
Ne-am amintit de un gând mai vechi, o excursie la Turnul Chindiei, în Târgoviște.
Zis și făcut! Am plecat două famili cu câte 2 copii + cățelanul din dotare.
Am ajuns în jur de 12.00. Asta pentru că plecasem destul de târziu din București. Am găsit o parcare gratuită în apropiere de complexul în care se află situat Turnul Chindiei. Ne-am uns cu crema de protecție solară, ne-am pus pălăriile și am purces către Turn.
Întâi de toate trebuie să spun că Turnul Chindiei face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească ce se află chiar lângă un parc imens – Parcul Chindiei, super îngrijit și liniștit. Ne-am plimbat puțin, apoi ne-am oprit pe bancă să bem apă și să mănânce pruncii fructe.
Zero cheltuieli până acum.
Am intrat pe poarta principală. Am plătit bilet de intrare pentru Turn și cele două beciuri domnești – 12 lei/adult. Copiii gratis. Ne-am nimerit și în mijlocul unui Festival medieval care era la fel de gratuit. Muzică medievală, actori costumați în cavaleri și domnițe, luptători cu săbii, mâncare la firul ierbii și veselie.
Puțină istorie (pe care eu nu o știam)
Turnul Chindiei, construit în secolul al XV-lea, este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului Târgoviște. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. În prezent, după ultima restaurare din 1995, accesul până la platforma superioară se face urcând cele 122 de trepte de lemn în formă de spirală.
via Wikipedia
Mi-a plăcut că, deși era lume (dar nu foarte aglomerat), totul se desfășura în liniște. Am urcat în turn cele 122 de trepte din lemn, am ieșit pe balcon, am văzut panorama superbă. Am vizitat cele 2 beciuri imense ale Curții Domnești și am admirat zidurile fortificației medievale.
Am omis să precize că locul este pet friendly, ne-au lăsat să intrăm cu Yuna noastră de 40 de kile.
Bisericile nu am mai apucat să le vizităm pentru că deja copiii țipau de foame și se făcuse destul de târziu.
În jurul Turnului sunt mai multe terase unde puteai să alegi să iei masa. Nouă ne-a plăcut cum arăta Berăria „Vlad Țepeș”. Personalul amabil, locul pet friendly și curte spațioasă cu iz medieval. Mâncarea a venit repejor și a fost gustoasă. Singurul lucru care ne-a plăcut mai puțin a fost că au adus pizza mai târziu decât restul mâncării. Dar a fost ok până la urmă.
Ce e important de reținut e faptul că nota de plată a fost de 100 – 120 lei / familie și chiar am mâncat și băut pe săturate.
Am plecat de la terasă și ne-am mai oprit să mănânce copiii înghețată.
Aceasta a fost excursia noastră de o zi la Turnul Chindiei cu un buget minimal. A fost foarte fain iar copiii s-au super distrat. La întoarcere au dormit buștean.
Voi ați fost la Turnul Chindiei până acum?
Foarte frumoase pozele!
Mulțumesc.