Fenomenul conturilor de Instagram cu produse vintage din România

Inițial am scris în titlul „magazine vintage”, apoi am realizat că nu știu niciun magazin online vintage (doar unul mai știu), darămite vreunul fizic.

Dar cine sunt hainele vintage? 

Unii cred că încă le mai confundă cu hainele second-hand. Sau nu?

Mă bucur tare să constat că, totuși, în ziua de azi lumea este mult mai open mind la produsele pre-owned sau pre-loved. Lucru constatat pe parcursul celor 6 ani de Love Yard Sale.

Totuși vintage nu e totuna cu haine deja purtate.

Din punctul meu de vedere orice lucru purtat sau folosit de către cel puțin două persoane în două perioade diferite de timp prinde conturul unei povești. Hainele vintage sunt un stil peste ani. Dar și hainele care nu sunt vintage dar au avut mai mult de 2 purtători se poate spune că îmbracă parfum de poveste. Cumva acesta ar fi un numitor comun.

Prin definiție, hainele la modă din anii ’20 până în ’70 aparțin stilului vintage. În ultimii 10 ani, în afară României, magazinele care vând haine și accesorii vintage au devenit tot mai populare, iar în revistele de specialitate au început să apară tot mai multe articole despre acest trend.

Târguri vintage – celebrele flea – markets – de unde poți cumpăra piese vechi, păstrate în lăzi de zestre și scoase la lumină pentru a-și continua povestea. La noi există yard sale-urile. Dar totuși e cale lungă până să avem pretenția unui târg vintage în România.

 

Foto Unsplash

Timid am încercat și eu, prin Love DECO Sale, să aduc în lumină farmecul obiectelor de altădată. Să sperăm că atunci când va trece nebunia cu acest covid, vom reveni la ediții obișnuite de Love Yard Sale dar și la cele cu decorațiuni de casă.

Dar, să revenim la magazinele vintage de pe Instagram.

Normal că multe shopuri își duc existența aici, e la îndemână, dai un simplu search prin # și găsești ce-ți place. Instagram e ca un fel de google. Și e bine că e așa.

Eu am descoperit câteva conturi faine cu produse vintage sau preowned și nu doar de haine ci și de obiecte de casă cool. De la simple broșe, ochelari de soare, genți, pantofi și rochițe până la draperii de inspirație retro.

Acești mecena ai hainelor vintage se străduiesc, printr-un mecanism de recycle, să redea gloria unor obiecte de vestimentație purtate în trecut. Obiectele nu stau într-un dulap ci reintră în circuit: azi le port eu, mâine tu, peste 50 de ani copilul unui străin.

Frumos, nu? 

Le iau în ordinea în care le cunosc.

https://vintagebazar.ro  aparține unei prietene vechi și dragi de la Love Yard Sale. De aici mi-am luat câteva accesorii faine, multe le-am și primit pentru că Ana e foarte darnică.

https://www.instagram.com/love.4.vintage/ De aici am făcut prima achiziție din acest an, un pulover din cașmir mov care îmi place foarte mult. Am dat 60 lei.

De curând am descoperit https://www.instagram.com/portelan.vintage/ și îmi place ce văd.

Pe https://www.instagram.com/vintagelady.ro/ găsiți o grămadă de bijuterii foarte delicate și prețioase.

Îmi place cum arată acest cont https://www.instagram.com/nonchalante_vintage/

Tot de la târg știu și de https://www.instagram.com/thedeckfashionstore/ unde găsiți încălțăminte de calitate.

În loc de încheiere aș vrea să mai adaug că important este să nu devii robul obiectelor (de vestimentație sau nu), trebuie să știi să te desparți de ele la momentul potrivit pentru că vin altele în locul lor. De aceea mă bucur că există aceste mici shopuri vintage care funcționează pe instagram.

Și sunt destul de sigură că sunt mult mai multe decât v-am arătat eu mai sus.

 

Dacă îți place blogul meu, te invit să dai subscribe aici pentru a fi la curent cu noi articole, să mă urmărești și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI. Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *