Șurubel și Șurubica: o carte pentru copii care vorbește despre importanța iubirii între frați, empatie și dragostea pentru natură

Am în mâini o carte tare drăguță pentru copii încât nu știu ce mi-a luat atâta timp să v-o arăt.

În decembrie am primit un email de la o mamă de 3 copii care mă întreba dacă aș putea scrie pe blog câteva rânduri proaspăta ei carte.

Cum să nu! Am zis. Nu e blogul meu mare dar cu mare drag scriu despre ce îmi place. Dar, MAI ALES, că puteam vorbi despre PRIMA carte scrisă de o mamă cu 3 copii care și-a găsit portița prin care să-și exprime creativitatea.

Am ajuns la concluzia că fiecărei femei, după ce devine mamă, i se deschid supapele către îndeplinirea visului celui mai profund. Nu vi se pare?

Autoarea cărții, Andreia Birtu, mi-a mărturisit că pandemia a învățat-o, printre altele, cum poate să-și canalizeze resursele disponibile spre îndeplinirea celui mai vechi vis al ei: acela de a scrie o carte.

Așa a luat naștere „Șurubel și Șurubica”, carte care se adresează copiilor cu vârste între 4 – 8 ani.

Fiind mamă, s-a lăsat inspirată de cei trei copii ai săi dar și de copilăria ei. Cred că nu există copil pe lumea asta care să nu fi observat sutele de râme care ies după ploaie și să nu se fi jucat cu ele.

Eu țin minte că nu puneam mâna pe ele, dar împreună cu toți copiii de la bloc ne jucam cu bețele. Bietele râme, prin ce chinuri treceau!

Așa că Andreia ce a făcut, a schimbat perspectiva.

Ne-a pus pe noi cititorii în micro lumea micilor vietăți cărora noi, oamenii, le părem uriași.

Și de aici o întreagă aventură simpatică.

  

În mica povestioară despre cei doi frați râme, Andreia a strecurat subtil câteva învățăminte, printre care iubirea dintre frați sau respectul față de natură.

Fetelor mele le-a plăcut, mie da, așa că vă recomand și vouă, mămicilor, s-o cumpărați pentru pitici. Iar ilustrațiile sunt colorate și plăcute copiilor. Cartea poate fi comandată de la editura Letras.

Ah, ce mi s-a mai părut fain e că Andreia a optat pentru materiale care să îi încânte tactil pe cei mici. Copertele sunt buretate, ca să se afunde degetelele micuțe, iar la interior s-a folosit hârtie cretată și lucioasă.

Pe Andreia o găsiți pe pagina de facebook sau pe blogul personal.

Multă baftă, Andreia!

*

Dacă îți place blogul meu, te invit să dai subscribe aici pentru a fi la curent cu noi articole, să mă urmărești și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI. Mulțumesc.

 

3 comments on “Șurubel și Șurubica: o carte pentru copii care vorbește despre importanța iubirii între frați, empatie și dragostea pentru natură”

 1. Cristina says:

  Cărticica pare foarte interesanta, o voi cumpăra și eu!❤

 2. Laura says:

  Bună, Cristina.
  Da, e tare drăguță cartea.

 3. Gabriela says:

  Este super cartea, multumesc mult pentru recomandare 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *