Focșani, un oraș pios cu pisici care atacă

Îmi știți sigur câinele. E mare, blând și foarte bun. Este de fapt o ea. Câteodată mai ripostează la cățeii mici care-o latră disperați, cu oamenii și copiii este foarte sociabilă, iar pe pisici le ignoră.

În Grecia a fost atacată de o pisică obraznică ce venise la masa noastră, Yuna a alungat-o iar pisica aceea monstruleț a zgâriat-o pe nas. De atunci nu le bagă-n seamă.

Într-o zi am urmărit o scenă simpatică de lângă blocul nostru: un câine maidanez (cred că singurul) a venit la Yuna și dintr-o dată o pisică l-a atacat realmente pe la spate. Ăsta a schelălăit și a fugit. Mi-am zis că e o răfuială mai veche.

Numai că, ce-am observat în plimbările cu Yuna pe cărările dintre blocuri, toate pisicile maidaneze sunt puse pe atac. Eu știam că pisicile se referesc de câini dar se pare că pisicile din Focșani sunt un fel de ninja.

Numai în plimbarea de azi, 3 pisici din zone diferite au venit spre noi, cu ochii cât cepele, puse pe treabă. Am fost nevoită să le alung eu și sincer m-au cam băgat în sperieți, mai bine mă plimb pe bulevard.

La Focșani suntem de 5 zile. Am prins 3 sărbători – o duminică, Sf. Maria și Sf. Ana.  Din blocul unde locuiește tata, care e central, nici nu mai trebuie să mergi la biserică (în cazul în care ai vrea asta) pentru că ascultăm din casă 3 slujbe concomitent. Nu la radio sau TV, ci stereo de afară. Tot orașul răsună în zile de sărbătoare de vocile preoților. Dacă nu-ți place, nu prea ai unde să te ascunzi.

În rest, Focșaniul este mișto. Aș veni oricând cu drag:

  • are cel mai mișto bunic, care întreabă (înainte de a veni noi la Focșani) ce să-i pregătească Yunei.

  • are copii super simpatici care stau la rând să pună mâna pe Yuna și să-ntrebe ce rasă e.

  • are cea mai bună înghețată artizanală fără zahăr.

  • are cel mai roz cer.

Ai lăv iu, dear Focșani geles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *