Rochia Antea și 3 ținute cool cu ea

V-amintiți de rochia din coperta care ilustrează articolul?

Este rochia de la magazinul Antea împreună cu care am avut un #giveaway fain pe Instagram.

Spuneam zilele trecute că pregătesc un articol cu 3 ținute cool. Aceste outfit-uri au un singur element comun: rochia Antea.

De ce am ales această rochie?

Vă spun din capul locului, acest model de rochie este mult prea feminin și delicat pentru stilul meu ca mai toate rochiile Antea, de fapt. Deși îmi place mult stilul retro al anilor 50, recunosc că mie mi se potrivește cel mai puțin.

Dar tocmai aceasta a fost marea provocare. Cum pot eu să integrez și să transform o rochie feminină și elegantă într-o ținută care să mă reprezinte și în care să mă simt confortabil. Și am ales nu doar o ținută, ci 3. Pentru că odată ce am început să mă gândesc la ea, ideile au curs.

Ținuta 1.

În prima fază am vrut s-o scot de tot din context. Am vrut să-i schimb destinația inițială și m-am folosit de faptul că are nasturi și cordon și se poate purta descheiată, efectiv ca o cămașă lungă sau un blazer. I-am păstrat nota elegantă prin saboții albaștri cu toc și poșeta roșie cu lanț. Mă bucur că am reușit să-i scot în evidență imprimeul frumos prin contrastul cromatic.

Ținuta 2.

Am dorit-o rochie simplă, ușoară de vară. De purtat pe stradă, la plimbare sau chiar la cumpărături. O pereche de sandale cool și o borsetă au creat lejeritate în mișcare.

  

Ținuta 3.

Recunoașteți că e cea mai ochioasă? Faptul că am pus sneakers și o geacă roz fucsia, i-au dat un aer foarte urban hipsteresc. O fi rochie? O fi fustă? Nici asta nu știm. Ce știm sigur e că e un outfit cool, modern.

Rochia de fapt arată așa:

Dar eu mă bucur că am transformat-o și îmi place ce a ieșit. Sper ca asta să vă inspire și pe voi și să nu vă fie teamă să răspundeți la provocări. Să nu mai spuneți: „a, eu asta nu port, nu mi se potrivește, nu e stilul meu, nu mai am vârsta…” Cu un pic de îndemânare și intuiție, poți purta orice dorești, fără ca acel ceva să fie musai stilul tău.

Mulțumesc Antea pentru rochie și pentru provocare.

Mulțumesc Cătă pentru răbdarea cu mine la „shooting”, pentru accesoriile tale mișto care m-au inspirat în conturarea ținutelor, pentru asfințitul fain și rose-ul de după!

Vouă ce ținută vă place din cele 3?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *