Honey Sticks Zumzee sau miere la paie, madlena copilăriei mele

– Eva, de ce-ți place mierea asta din pai? Am întrebat-o într-o seară pe fiica mea mare de 9 ani.

– Îmi place așa că e bună la gust și că nu mă „lipicesc” de la ea când o mănânc, știi cum se întâmplă când mănânc din borcan cu lingurița. Și-mi mai place și că e așa ca o „ciocolată” cea cu cacao.

Ca să înțelegeți despre ce vorbesc am să vă spun o povestioară din copilăria mea, așa ca o madlenă, de care-mi amintesc cu mare plăcere vinovată.

Să fi fost prin clasa a 3 a – a 4 a. Învățam la școala nr 9, foarte aproape de casă de altfel. Nu mai țin minte cine mă ducea, probabil că mama, dar știu că plecam de la școală singură sau, mă rog, în grup cu fetele de la bloc. Dar ce țin minte foarte clar sunt gogoloaiele de miere zaharisită învelite în celofan (sau „ciolofan” cum se spune pe la Focșani) pe care le vindeau la colț de școală cei cu pielea brunetă, cum spunea mama.

Știți despre ce vorbesc? Ați mâncat vreodată?

De ce spun plăcere vinovată? Pentru că ai mei nu mă lăsau să cumpăr și să mănânc așa ceva. Mama îmi spunea că-mi face ea acasă și că știe ea sigur ce miere pune și ce celofan are. Dar nimic nu se compara cu gustul acela.

Evident că-mi luam fără știrea lor.

Revenind în zilele noastre. Într-o sâmbătă dimineața tocmai le pregăteam fetelor micul dejun, făceam waffe. Sună curierul la ușă și-mi lasă un pachețoi greu. Înăuntru multe paie cu miere.

Știam că trebuie să primesc pachet de la Honey Sticks că doar eu făcusem comanda, dar nu știam exact și cum arată. Picaseră la țanc cât să le mănânce fetele cu waffele mele.

Le-au testat pe toate trei într-o clipită. Honey Sticks are 3 modele: cu miere simplă care este bio, prelucrată la rece, la temperaturi sub 40 de grade, cu pudră de cacao și cu pudră de roșcove (sau carob), ambele ingrediente fiind bio.

Îmi amintesc că-n ziua aceea urma să ieșim în parc pentru prima oară după pandemie. Ne-am întâlnit cu prietenii noștri în parcul Carol. Am luat câte o cutie și pentru băieții lor micuți. Când le-a venit pofta de gustare dulce, pac am scos paiele de care au fost foare încântați toți patru.

A doua zi, duminică, am decis să plecăm în aceeași formulă o fugă la mare, la Vama Veche. Am mai luat două cutii la mine, just in case de ceva dulce. La întoarcere, să fi fost vreo 9 seara, eram toți obosiți pentru că am schimbat ruta clasică și am luat-o pe drumurile vechi din Dobrogea ca să mergem cu bacul.

Pe bac li s-a făcut brusc foame copiilor. Paiele cu miere au salvat situația.

Honey Sticks Zumzee – prietenos cu mediul

Dincolo de faptul că e miere, cel mai sănătos aliment natural ever, că e o variantă grozavă pe post de „dulce”, că ingredientele sunt bio, cel mai mult îmi place componenta sustenabilă a acestui produs. Paiele în care este ambalată mierea sunt biodegradabile, fabricate din PLA. „PLA sau acidul polilactic (bioplasticul) este un produs obținut din materiale regenerabile (cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr), spune producătorul.

 

Dar cine sunt ei?

Honey Sticks Zumzee este o companie românească 100% care produce miere BIO la paie. Fabrica este în satul Bradu din județul Sibiu, utilată după cele mai înalte standarde, despre care puteți afla mai multe aici. Ce-mi place este că Zumzee se implică și în multe proiecte sociale.

Honey Sticks Zumzee sunt momentan disponibile în cele trei variante despre care v-am spus mai sus (cu miere simplă, cu cacao și cu roșcove), în pachete a 6 bucăți sau cilindrii a câte 100 de bucăți. În această perioadă, pe site, toate produsele au o reducere frumușică.

În loc de concluzie

Bineînțeles că am gustat și eu din fiecare chiar când le-am primit. Și ghiciți ce? Când am desfăcut primul pai cu miere simplă am închis ochii.  Mierea mi s-a topit pe limbă și instantaneu m-am întors în timp la momentele mele când savuram mierea mea la celofan până să ajung acasă să nu știe mama.

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați subscribe la blog pentru a fi la curent cu articolele de aici, să mă urmăriți și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI.

2 comments on “Honey Sticks Zumzee sau miere la paie, madlena copilăriei mele”

  1. Dinu maria says:

    Super chiar nu stiam de mierea la pai o sa le ccumpar si eu prichindeilor mei ,multumim

  2. Laura says:

    Chiar e faină ideea de miere la paie. O să le placă și piticilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *