O metodă simplă de a convinge copilul să fie ordonat când vine vorba de haine

Sau cum mi-am ușurat eu viața. Vedeți poza de mai sus? Este făcută de mine dar ce credeți că reprezintă? Pun pariu că vă gândiți la un aranjament cu hăinuțe făcut de mine special pentru poză. Sau poate vă gândiți că sunt noi achiziții. Sau poate fi chiar o imagine luată de pe internet și vă păcălesc că e a mea.

Ei bine, este într-adevăr un aranjament dar este făcut de Eva mea. De fapt sunt hainele pe care ea și le alege singură seara pentru a se îmbrăca doua zi la grădiniță sau unde mergem noi. Și chiar ea le așează în acest mod. Iar treaba cu ordonatul hainelor se întâmplă aproape în fiecare seară. Bine, recunosc, sunt și seri în care uităm și a doua zi e un haos de nedescris, ei nu-i place ce îi aleg eu, ea e buimacă și nu știe exact ce vrea, o presez apoi că trece timpul și ne grăbim, ne enervăm și tot așa, Cunoașteți scenariul.

Totul ține de rutină

Este foarte mișto că-i și place și mie îmi dă un sentiment foarte plăcut, plus că scutim mult timp a doua zi dimineață. Dar cum am ajuns la această performanță? Totul ține de rutină, e ca și cu spălatul pe dinți dimineața și/sau seara. De mică am învățat-o așa. Dacă aveam de ieșit undeva, chiar și într-o simplă plimbare în parc, ne așezam în fața dulapului (cred că aveam și timp mai mult) și stabileam împreună cam ce ar vrea ea să poarte, eu îi alegeam, apoi îi explicam ce cu ce merge sau se asortează și cu ce nu. Țineam cont și de vremea de afară. Începeam cu chiloții și terminam cu agrafa de păr. Îi plăcea mult jocul ăsta iar acum nu pot decât să mă bucur de rezultate.

Meniul ținutelor

Dar partea și mai faină vine abia acum. Câte dintre voi, mai mult sau mai puțin interesate de cum și cu ce vă îmbrăcați, nu v-ați trezit contemplând șifonierul minute-n șir fără să știți cu ce să vă îmbrăcați. Vorbesc aici de o zi obișnuită de lucru. Așa e si cu copiii sau cel puțin așa e cu fetele mele care vor de mici să se îmbrace doar cu ce vor ele și cum vor ele. Întorcându-mă la rutina de mai devreme, chiar dacă făceam pregătirea de cu seara tot existau momente când nici ea nu știa ce vrea și atunci a venit cu o idee grozavă, îi aparține în totalitate.

M-a pus să fac o listă cu zilele săptămânii în care am scris ce ar vrea ea să poarte, așa ca un meniu al ținutelor. De exemplu luni e zi de rochie cu dresuri, marți e zi de blugi, miercuri e zi de colanți etc. Ea știe precis ce zi e și își alege doar din zona asta. Mai lucrăm la partea cu încălțatul dar tot e minunat. Și uite așa mi-am ușurat eu viața. Partea faină e că soră-sa o imită sau dacă ea nu e interesată îmi vine mie simplu să o îmbrac și pe Mia la fel. Așa am devenit noi organizate când vine vorba de rutina îmbrăcatului dimineața.

Ei, ce spuneți? La voi credeți că ar funcționa metoda asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *