Sugestie de evadare din București: Laguna Verde

În weekendul ce tocmai s-a încheiat (20-21 mai) au fost o grămada de evenimente faine în Bucuresti, unele sunt încă în plină desfășurare. În condiții normale, de stare bună, aș fi bifat cel puțin două, dar săptămâna trecută am fost cam down moral și sincer aveam chef în weekend doar de liniște și multă verdeață.

Așa am ales să mergem în introspecție la 15 km depărtare de capitală, în Balotești, să vedem Laguna verde.

Laguna verde e o oază de bucurie. De fapt este un loc în care poți petrece un weekend întreg doar cu familia ta, sau cu prietenii, sau doar în cuplu, în căbănuțe pe malul bălții. Iar ce face specific complexului este pescuitul. Din ce citisem pe siteul lor știam că este o zonă cu multă verdeață, cu căsuțe de închiriat pe malul lacului (în care este inclus și pescuitul) și cu pontoane pe care le poți închiria pentru o zi (80 lei). După cum spuneam noi am fost doar într-o vizită de curtoazie dar am petrecut jumătate de zi acolo. 

Ce mi-a placut mult: totul arată foarte bine îngrijit și întreținut, iarba e impecabilă, este un loc pet și kid friendly, este un loc de joacă, este multă liniște.

Ce mi-a placut dar e un incovenient: toată întinderea este pe o pantă și cumva trebuie să ai mare grijă dacă ești cu copii mici pentru că trebuie supravegheați.

Ce nu mi-a placut: restaurantul Lagunei nu este chiar în zona cu căsuțe, trebuie cumva să iei mașina ca să mergi să poți mânca. Daaaar, ideea e că toate căsuțele și pontoanele sunt dotate cu grătare ceea ce înseamnă că asta e și ideea, prinzi pește și ți-l faci tu pe loc. Partea bună la acest aspect este că în zona aceasta cu căbănuțe este un aparat cu cafea, dar atât. E clar că tu vii de acasă dotat cu ceea ce vrei să faci acolo.

Camerele am văzut că sunt dotate cu plită, frigider, apă caldă și tv. Nu că te-ai duce să te uiți la tv dar totuși. Terasele-pontoane au sezlonguri, deci dacă prinzi zile faine faci și plajă. Nu știu cum e în serile de vară cu țânțarii dar cred că îți asumi acest risc.

După ce am explorat puțin zona fetele au început să chirăie de foame așa că am luat mașina și ne-am îndreptat către restaurant. Deși am văzut multe review-uri proaste pe pagina lor FB mie mi s-a părut servirea excelentă, mâncarea bună, porții mari și liniște cât cuprinde. Și acolo e un loc de joacă pentru copiii fără astâmpăr. Mi-au plăcut în interior piesele vintage de mobilier. Noi am decis să ne organizăm pe viitor pentru un weekend pentru că merită, dar atenție, camerele nu sunt foarte ieftine (Între 260 lei/noapte și 400 lei/noapte).

Ne-am încărcat bateriile și am venit spre București. Vă las mai departe cu multe poze verzi.

Save

2 comments on “Sugestie de evadare din București: Laguna Verde”

  1. Valeria Chertes says:

    Este superb, cred ca a fost de vis.

  2. Laura says:

    O da, chiar și pentru câteva ore este indicat să evadezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *