Povestea zânelor într-un vas de sticlă: terariile Greenarium

Cât a fost Eva mea mititică am urmărit pe repeat seria filmelor cu TinkerBell. Pe cât de mult îi plăcea ei de Clopoțica și năzdrăvăniile ei, tot atât de mult eram și eu fascinată de micro lumea zânelor din Valea Ielelor. Alunele erau casele zânelor, iarba era gigantică, iar scaieții niște monștri.

Mia nu prea a urmărit-o pe TinkerBell (deși ar trebui să reiau filmele), dar când i-am povestit și arătat ce poți face cu o plantă, câteva pietricele colorate și un bol de sticlă, a fost în culmea fericirii. Pentru că ea își dorește, când va fi mare (mi-a spus-o de multe ori, deci nu cred că e de glumă) să plece în pădure, să trăiască acolo, să aibă grijă de plante și de animale pentru că ea este prietenă cu Mama Natură.

Așadar, unul dintre momentele noastre de bucurie sinceră din această vară au fost terariile de la Greenarium pentru că Greenarium nu livrează planta de-a gata, ci îți lasă plăcerea de a-ți construi propriul univers magic. Practic livrează un kit prin care tu îți poți face un terariu așa cum îți dorești.

Dar ce este un terariu, mă veți întreba?

Pentru mine e un loc ca o poveste, un loc în care-mi imaginez că noaptea vin zâne mici în secret și se joacă, apoi stau la adăpostul plantei, o îngrijesc și spun povești la rândul lor.

Prima oară am auzit de „terariu” acum câțiva ani la o prietenă ilustratoare care și-a contruit un terariu într-o ceașcă de cafea. Mi s-a părut fascinant.

De Greenarium am auzit anul acesta în timpul izolării și mi-a plăcut pe loc. „Greenarium este un concept ce a prins rădăcini în Sibiu, dintr-o pasiune simplă pentru plante”. Ce mi-a plăcut mult de tot este că sticla din care sunt făcute vasele pentru terarii este reciclată de la casele vechi din Sibiu. La Greenarium totul este creat, construit manual în atelier, cu precizie și dăruire.

Concret, cum poți să comanzi un kit pentru un terariu

Intri pe site la Greenarium.ro, dai click pe primul buton „terarii plante” și când adaugi produsul dorit (forma de sticlă pe care o dorești) în coș începi să-l personalizezi. Alegi dimensiunea vasului, optezi pentru tipul de plantă (aeriană sau suculentă), apoi adaugi accesoriile – mușchi, pietre, lemn etc.

Asta-i tot. Acasă îți vine kit-ul DIY.

Eu le-am lăsat fetelor mele libertate deplină. Vasul diamant este al Evei, bolul este al Miei. Ele singure și-au ales culorile de pietre și de mușchi, tot ele le-au meșterit.

Și iată rezultatul:

Acum fiecare tronează pe biroul fiecăreia.

Am uitat să precizez că și-au ales plante aeriene, li s-a părut fascinant că nu le trebuie pământ și că se îngrijesc extrem de simplu. (Bine, asta am aflat eu ulterior)

Trăim un an ciudat, niște vremuri ciudate.

Primăvara am trăit-o în izolare cu declarație, vara a trecut cât ai clipi, iar școala se apropie cu repeziciune de nici nu știu la ce să mă aștept mai întâi. Dar mă bucur când vorbesc de lucrurile care-mi plac și când pot petrece momente de bucurie alături de fetele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *