Te-ai născut într-o zi de joi și marți ai împlinit 9 ani

Draga mea vikingă blondă,

te-ai născut într-o zi de joi și marți ai împlinit 9 ani.

Îți scriu azi să-ți spun încă o dată cât de minunată ești și cât de mult te iubesc. Tu ești cea care m-ai făcut mamă.

M-ai întors pe toate părțile, ești cea care mi-a apăsat toate butoanele posibile și încă o faci. Tu ești cea care m-ai făcut mare dar și cea care mă ajută să ajung la copilul din mine.

Azi ar fi trebuit să fim la Roma, cadoul nostru pentru tine. Dar uite că lucrurile s-au aranjat astfel încât să fim împreună acasă, să ne bucurăm mai mult unii de ceilalți.

Poză din 2014 din Seregno, un orășel fain tare de lângă Milano, de care m-am îndrăgostit. Am scris despre el AICI.

Iubesc să râd cu tine și-mi place și să plâng cu tine. Ești atât de caldă și de înțelegătoare cum rar întâlnești la un om, darămite la un copil care abia descoperă lumea. 

Îți place violetul/movul (așa cum îi plăcea și mamei mele), îți plac zambilele, iubești să ai părul lung, îți plac pastele și adori dulciurile. Îți place să te cațeri peste tot, chiar și când ai fustă, știi să asculți. Acum nu-ți mai plac fustele și rochiile, îți plac hanoracele și să citești. Îți place ordinea, iubești soarele și marea, te topești după câinele nostru mare și blând, Yuna, și o adori pe sora ta simpatică, Mia.

Îmi place mult cum ai crescut. Tare a fost simplu cu tine. Ai făcut totul repede, parcă nici nu apucam să mă dezmeticesc că tu mă uimeai din nou.

Ai stat repede în fund, ai mers de-a bușilea imediat, ai mâncat ușor și orice, ai vorbit repede și nici nu-mi mai amintesc primul tu cuvânt. Nici măcar nu ai stâlcit vorbele ca să mă amuz și eu ca mamă de prim copil.

Ai fost și ești cel mai înțelegător copil posibil. Atunci când eram cu burta mare și nu te mai puteam ține în brațe, ai înțeles. Cât a fost sora ta mică și încă sugea, nu te supărai că adormeam mereu cu spatele la tine. Deși mă durea sufletul. De câte ori ți-am spus că nu mă simt bine, ai avut grijă de mine și m-ai întrebat dacă am nevoie de ceva. Ești minunată și îți sunt recunoscătoare pentru asta.

Mă bucur să văd că-ți place să citești și o faci fără să-ți cer, mă bucur că-ți dorești să zbori cu sania lui Moș Crăciun și că vrei s-ajungi pe Lună. Să nu-ți pierzi acest vis!

Uneori mi se pare că nu-s o mamă suficient de bună pentru cât meriți. Mi se pare că unoeri te cert pe nedrept și că-ți cer prea mult. Dar cum să-ți spun eu ție? O fac pentru că, uneori, am senzația că sunt în preajma unui adult, atât ești de înțeleaptă.

9 ani au zburat.

Dar acești ani i-am simțit din plin. Ești sensibilă, ești frumoasă, ai o memorie fantastică, înțelegi tot și-mi place că vezi ce-i bun în oameni. Îmi place să te iubesc.

 

Foto din cover by Bambi Corro on Unsplash

One comment on “Te-ai născut într-o zi de joi și marți ai împlinit 9 ani”

  1. Cristina says:

    La multi ani pentru Eva! Sa fie sanatoasa, sa fie inteleapta, sa fie vesela , sa fie iubita, sa aiba multe, multe bucurii marunte in fiecare zi a vietii ei ca sunt mai importante decat cele mari care vin foarte rar, sa aiba noroc si sa fiti mandri de copilul care este si de femeia care va deveni! Cu mult drag!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *