Tu cum îți găsești perechea „aia” de pantaloni care să se potrivească formei tale?

Pentru mine, pantalonii sunt un subiect sensibil.

De când mă știu mi-a fost dificil să-mi iau doar pantaloni care-mi plac. Am fost nevoită să cumpăr doar ce știam că-mi vine bine. Și asta din cauza formei corpului (indiferent dacă am fost slabă sau mai plină).

O regulă de bază la mine este că nu-mi cumpăr niciodată pantaloni online. Nu știu voi cum procedați, dar eu prefer să-i probez, să-i analizez din toate părțile, să cer părerea unei prietene. Spre deosebire de mine, soțul meu face fix invers, cred că toți jeansii și pantalonii și i-a comandat online în ultimii ani.

O altă regulă care funcționează la mine este să merg în magazine fără un scop și dacă-mi găsesc pantaloni bine, dacă nu, nu.

Dar știu că multe femei merg să-și caute un anumit model de pantaloni care se potrivesc formei lor. Unele poartă pantaloni drepți, altele preferă pe cei conici, cele cu forme mai dificile se aruncă la baggie pants și tot așa.

Mai departe am ales pentru voi tipuri de pantaloni care, dacă sunt aleși corect pentru silueta și proporțiile noastre, pot fi prieteni vestimentari de nădejde.

Pantaloni de tip „baggie”

Pantaloni „cropped” sau cu vedere la gleznă

Pantaloni cu talie înaltă

Pantaloni drepți

Pantaloni evazați

Pantaloni largi

Pentru că știu că e destul de dificil în a-ți găsi perechea potrivită de pantaloni, m-am gândit la câteva sfaturi sau trucuri la care e bine să vă gândiți când ați plecat la vânătoare de pantaloni, indiferent ce tip de pantaloni vă decideți să vă cumpărați.

  1. Prima regulă de bază (pe care de altfel o recomand și la târg) este „PROBEAZĂ”. Probează, stai puțin în ei, plimbă-te cu mâinile în buzunare, așează-te pe un scaun. Apoi te decizi dacă te simți confortabil în ei.

  2. Ia pantofii ăia cu care crezi că te vei încălța la pantalonii pe care-i cauți. E de bază să vezi exact cum se potrivesc, mai ales la lungimea cracului.

  3. Încearcă să ajungi la cumpărături cu burta cât mai „goală”. Adică mai nemâncată. Știți și voi că atunci când ți-e foame ai senzația că ești mai „slabă”. E doar o senzație dar sigur te va ajuta să iei decizia cea mai bună.

  4. Dacă este sezon rece, este indicat să NU ai o pereche de dresuri pe sub pantalonii cu care vii de acasă. Te vor trece toate căldurile doar dezbrăcându-vă și implicit, nervii.

  5. Încercați să nu vă setați așteptări prea mari când porniți la vânătoare pentru pantalonii, dezamăgirea se instalează rapid.

Cam așa văd eu lucrurile. Voi ce sugestii aveți atunci când vă cumpărați pantaloni? Abia aștept să-mi spuneți.

Dacă vă place ce mai scriu eu din când în cand aici, vă invit să dați subscribe la blog pentru a fi la curent cu alte articole, să mă urmăriți și pe facebook – AICI sau pe Instagram – AICI.

 

One comment on “Tu cum îți găsești perechea „aia” de pantaloni care să se potrivească formei tale?”

  1. Ionela says:

    Multumesc mult pentru recomandari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *