Un articol fără titlu

00.22

16 februarie 2022

Acum 8 ani mă pregăteam să nasc a doua oară.

Am zis că mă culc. Ora mea normală de culcare e 22.00. Amețesc de oboseală dar nu pot.

Am zis că nu scriu nimic până nu mă liniștesc, indiferent de câte zile sau chiar luni ar dura. Dar nu pot. Pur și simplu nu pot să nu strig.

Sunt mamă. 

De 11 ani sunt mamă. Viața mi s-a schimbat complet. Nu aș fi conceput o zi fără ele.

Am inima frântă.

Eu sunt singură. Ele sunt în alt pat. EA e în alt pat și, de ziua ei, eu nu sunt lângă ea.

Acum 7 ani petreceam ziua ei în spital, după un mare hop. Multe zile am mai stat cu ea. Atunci m-am rugat mult la Dumnezeu.

Acum mă rog tot la el să nu o iau razna.

Acum 8 ani eram la spital, nășteam. Răstignită pe masa de operație am primit-o la sân, cu vernixul pe ea și sânge în păr. Pe semnătura mea.

O născusem și eu nu mă hotăram dacă să fie Mia sau Sonia. Cele 2 zile în care am stat în rezervă a vrut să fie Mia, Mia veselia. Ea nu plângea, nu era vocală. Cerea sân mieunând.

Au urmat 4 ani de alăptat necondiționat. Nicio noapte fără ea, lângă pieptul meu. Și după 4 ani își amintește foarte clar momentul în care am decis amândouă că trebuie să ne oprim. Decizie luată într-un an de zile. Cu ea s-au încheiat 7 ani de alăptare și a continuat iubirea.

Nu pot descrie în cuvinte ce simt. Ce simt să nu fiu lângă ea.

Vreau să strig, vreau să urlu durerea asta care mă macină. Eu care nu am fost despărțită de fetele mele niciodată, mi-e aproape imposibil să mă obișnuiesc cu gândul că va trebui să stau periodic fără ele.

Pentru că da, viața mea a luat o turnură pe care nu mi-o doream dar pe care am fost nevoită s-o iau. 

Viața mea are un nou început la 46 de ani. Un început dureros dar necesar. Mă rog la Dumnezeu să-mi țină întregi mintea și sufletul. Atât.

La mulți ani, iubita mea Mia!

One comment on “Un articol fără titlu”

  1. Cristina Romanescu says:

    Doamne, am citit postarea si pe masura ce citeam ma cutremuram, nu stiu ce s-a intamplat dar durerea razbate din fiecare cuvant care parca e rupt din suflet. Sa iti dea bunul Dumnezeu putere si sanatate sa treci cu bine peste incercarea ta, sa iesi din nou la lumina cu zambetul acela minunat si cu aceeasi placere de a trai!
    Si la multi ani pentru Mia, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea si de surioara ei!!
    Cu foarte mult drag!
    Cristina Romanescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *