Ziua în care mi-am preschimbat permisul auto nesperat de rapid dar am băut cea mai proastă cafea

De fapt a fost ziua în care nu mi-a venit să cred că un serviciu public a funcționat atât de rapid. Practic, dacă ai programare făcută, dosarul complet și cash la tine pentru taxă, ai terminat în mai puțin de 10 minute. Iar permisul îl ai în maximum 2 ore.

Știm cu toții, atunci când vine vorba să-ți faci un act, indiferent care ar fi el – că e ceva nou, că e ceva ce trebuie să schimbi – știi că ai de stat la cozi și că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și…cafea.

Mi-amintesc și acum ziua în care trebuia să ne schimbăm pașapoartele și fetele erau încă mici. Ne-am trezit cu noaptea-n cap, ne-am instalat la ditamai coada, ușa încă nici nu se deschisese. Până la urmă am abandonat și am plecat acasă, urmând să vină doar soțul a doua zi cu rezervare în prealabil făcută.

Acum, după 10 de ani de liniște în privința permisului auto, am fost convinsă că mă așteaptă aceeași tevatură.

Pe 18 noiembrie îmi expira permisul auto. Abia așteptam să închei ediția aniversară de târg ca să mă pot ocupa de treaba asta. Primul pas pe care l-am făcut a fost să caut pe site la DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor). Am avut surpriza să constat că există serviciul online (AICI). Am intrat repejor și mi-am făcut rezervare. Am printat atât rezervarea (să nu uit, nu de alta) cât și lista cu documentele necesare (AICI).

Partea cea mai anevoioasă din toată afacerea este FIȘA MEDICALĂ.

*Din câte înțelesesem, până de curând, dacă permisul nu era expirat, nu mai era necesară vizita medicală. Dar acum e obligatorie. Ceea ce e un lucru bun.

Am dat câteva telefoane și am aflat de un centru medical aproape de casă care ar emite astfel de documente. Am sunat, am făcut rezevare peste 2 zile și gata. Pentru cei interesați este vorba de Standardmed.

A doua zi m-am prezentat la ora stabilită. Acest centru medical este într-un apartament de bloc destul de înghesuit pentru masa de oameni care se perindă pe acolo. Totuși, trebuie să recunosc că s-au mișcat destul de rapid. Am făcut toate testele, am plătit cu cardul taxa și în 2 ore am plecat cu fișa medicală în mână.

În următoarea zi m-am prezentat cu o oră înainte de programarea mea online la ghișeul de la poliție. În drum spre Pipera mi-am luat o cafea mare fără zahăr de la benzinăria Mol.

Cea mai proastă cafea pe care am băut-o vreodată. De fapt nici nu am terminat-o, fie vorba-ntre noi. Cu toate astea m-am enervat pentru că am așteptat o oră să pot bea din ea, mi-am fript și limba, am pătat și hainele.

M-am îndreptat spre ghișeul unde eram programată. Erau doar 2 oameni. Am plecat apoi în căutarea unui ATM pentru a putea plăti taxa de emitere a permisului. 

Voi să veniți cu cash pregătiți, că eu a trebuit să merg până în clădirea Oracle, la corporatiști. Noroc că aveam timp.

Cafeaua tot nu se răcise.

Am revenit la gișeul 1. Mai aveam 30 de minute de așteptat dar nu era nimeni. Așa că am îndrăznit să întreb dacă pot intra. Am predat permisul, am făcut poza, am plătit taxa și asta a fost TOT. Nici jumătate de oră nu a durat.

Bravo, DRPCIV!

Deci, oameni buni, nu vă speriați ca mine, am crezut că voi pierde o zi cel puțin dar totul e cât se poate de simplu și ușor.

Pe scurt, pentru preschimbarea permisului auto trebuie să:

  1. Faci rezervare online la DRPCIV
  2. Faci copie la buletin
  3. Faci fișa medicală
  4. Mergi la DRPCIV

Gata, asta e tot.

Cine mai are experiențe plăcute cu serviciul public?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *