Când pregătești camera copilului, nu uita să ții cont de aerul pe care-l respiră

Pe ambele fete le-am născut când locuiam în altă parte a Bucureștiului. Un loc de care ne îndrăgostisem pe loc. Deși zona nu se bucură de mare popularitate, locuința ne fermecase. Mai ales apusul.

La un an de huzurit în doi, a venit pe lume primul copil. Ne pregătisem ca la carte. O cameră amenajată special pentru el, cu toate cele necesare primului născut, în prima lună de primăvară. Înfloriseră primii cireși dar afară încă era friguț.

Cum usuci rufele iarna?

Spălam în draci, știți cum sunt mamele. Afară era încă rece și eu aveam nevoie să se usuce repede hăinuțele, așa că le puneam pe calorifer. Fapt cu care soțul nu era deloc de acord. Îmi tot bătea apa-n piuă cu aburii și cu mucegaiul. Dar el nu era ziua acasă, așa că eu continuam să usuc pe toate caloriferele din casă.

A trecut 1 an.

A venit prima iarnă. Aveam centrală în casă și o porneam încă din primele seri răcoroase de toamnă. Și ghiciți ce mai făceam? Da, uscam rufele în casă, cumva tot pe „ascuns” când nu era soțul acasă.

Totul până într-o zi, când…am descoperit o bulină verde pe peretele de la unul din geamuri. M-am făcut că nu văd. Peste o săptămână bulina devenise pată. Atunci am mărturisit păcatul.

Soțul nu s-a supărat dar m-a rugat să dăm mobilierul de la perete să vedem ce e după.

Șoc! 

Tot peretele din spatele dulapului de colț era verde. Tot! Și nu exagerez. Apoi am scos toate hainele – noroc că erau doar ale noastre acolo – și am avut neplăcuta surpriză să descopăr că multe haine erau deja mucegăite. Am pornit operațiunea curățenie. Am mutat copilul temporar în cealaltă cameră și ne-am apucat de curățat cu soluții speciale și aerisiere la greu.

Ce faci când vezi mucegai în camera copilului?

Cea mai importantă mișcare pe care a făcut-o soțul meu a fost să cumpere DEZUMIDIFICATOR. Nu auzisem până atunci dar acum aproape 8 ani am descoperit că e cea mai tare invenție în materie de îmbunătățire a calității aerului dintr-un spațiu închis.

Dezumidificator  Meaco Mistral cu mod de uscare rufe

În acea iarnă am folosit intens acel dezumidificator. Era silențios și nu deranja somnul copilei. Ne-a fost foarte util și s-a dovedit a fi cea mai bună investiție.

Acum am descoperit ceva care, acum 7 ani, ne-ar fi fost și mai util. Un dezumidificator cu funcția de uscare rufe pe nume Meaco Mistral.

   

Aleco Air este cel care comercializează acest tip de produs. De fapt, Aleco Air pledează pentru îmbunătățirea calității aerului din spațiile interioare aducând la vânzare atât dezumidificatoare cât și umidificatoare. Dezumidificatoarele sunt utile atât acasă, dar la fel de bine și în birouri, în spații de depozitare, arhive sau pivnițe.

De ce să folosiți totuși un dezumidificator? Vă dau doar 3 motive:

 1. Umiditatea prea crescută duce la formarea de mucegai, iar eu sunt pățită. Dar și umiditatea prea scăzută afectează sănătatea, fiind un mediu propice pentru răspândirea virușilor.

 2. Crează un mediu propice pentru dezvoltarea virusurilor și bacteriilor, afectează mobilierul și hainele – iar sunt pățită.

 3. Usucă rufele din cameră pe timp de iarnă. Yeeeey!

Un atu important al dezumidificatorului Meaco Mistral comercializat de AlecoAir este că acoperă o suprafață destul de mare, până la 50 mp. Practic dacă ai un living open space cu bucătăria, un astfel de aparat face față.

Ce ar mai fi de reținut din punctul meu de vedere, ar fi faptul că purificarea aerului ajută la reținerea prafului, polenului, acarienilor, firelor de păr, dar poate neutraliza și mirosuri neplăcute, compuși volatili, monoxid de carbon, formaldehide sau alte substanțe dăunătoare sănătății.

Ce pot eu să mai spun e că am avut totuși noroc, fata mea nu s-a îmbolnăvit în schimb i-au crescut enorm polipii iar la 3 ani am fost nevoiți s-o operăm. Nu știu dacă mucegaiul a contribuit, dar știu că după ce am cumpărat acel aparat nu a mai avut probleme de respirație.

Voi ce părere aveți? Folosiți dezumidificatoare sau umidificatoare?

Credit photo articol: Unsplash

Credit photo produs: Alecoair

PS: Aș vrea să vă mai menționez că în această perioadă, adică 9 decembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, produsul mai sus menționat este la ofertă și are o reducere semnificativă. E păcat să nu știți și cine știe, să vă faceți un cadou.

19 comments on “Când pregătești camera copilului, nu uita să ții cont de aerul pe care-l respiră”

 1. Natalia says:

  Al meu sot s-ar fi suparat :D.

 2. Oana says:

  Și noi uscăm hainele în casă, pentru că nu avem balcon 🙁 Un aparat din ăsta ar fi util.

 3. Laura says:

  Ei, nici lui nu i-a convenit, îți dai seama că m-a bombănit, mai ales că îmi spusese. Dar a preferat să acționeze. :))

 4. Laura says:

  Asta cu balconul e foarte dificil. Noi aveam acolo un balcon mare, o terasă, dar nu era închisă și iarna puteam să le țin cu zilele rufele și nu se uscau. Așa că preferam varianta rapidă: caloriferul. 🙁

 5. Andreea says:

  Si noi am avut intr-o perioada dezumidificator. Cred ca e necesar sa revin la el. E intr-adevăr greu cu uscatul hainelor pe timp de iarna, la bloc.

 6. Eu folosesc umificator de vreun an decand am simtit nevoia pentru copil. Acum si noi avem nevoie de el cand e cald in casa, desi nu stam pe mai mult de 22 de grade, nu suntem genul care sa faa caldura de stat in triicou, dar simt nevoia de umificator pentru ca mi se ususca gatul mai ales noaptea.

 7. Cristian says:

  Foarte tare jucaria. O pun pe lista. Dupa Craciun, ca poate interpreteaza sotia ca asta e cadoul de sub brad:))
  Apropo, tot de la Alecoair am comandat si noi alte aparate faine pentru camerele fetelor, niste umidificatoare Duux Iconic pentru ca la noi pe timpul noptii aerul era cam uscat.
  Foarte multumit de alegere!

 8. Flavia says:

  Eu usuc hainele partial in casa. Adica, le scot afara, le las sa se zvante si apoi le pun, treptat, pe calorifere. E cea mai buna varianta pana acum. La un moment dat, am testat un purificator si mi-a ramas gandul la el. Nici pe asta nu l-as exclude. 🙂

 9. Noi n-am folosit pana acum dar chiar ma interesa subiectul pentru ca nu imi dau seama ce fel de umiditate e la noi acasa. Multumim pt articol!

 10. Laura says:

  Și eu mă bucur că vă este util articolul. Mulțumesc!

 11. Laura says:

  Acum fac și eu așa (la sugestia soțului) dar m-am învățat minte. Chiar și acum usuc direct pe calorifer chestiile mici, dar zic că nu se pune. 😀

 12. Laura says:

  Cristian, bine gândit cu cadoul, mai rar așa ca tine.
  Da, nici faza cu aerul uscat nu e bine, se înfundă nasul mereu. Nu mai știu unde pățeam așa, important e că există minunile astea.

 13. Laura says:

  Mvai, dacă ar fi după mine aș face căldură să stau în maieu, iubesc soarele și căldura. La 22 de grade mie mi se pare frig. :)))

 14. Eliza says:

  Și noi am avut aceleași probleme cu mecegaiul.

 15. Laura says:

  Urât a fost.

 16. Carmen says:

  Pe lângă toate funcțiile pe care le are, cea de uscare a rufelor mi se pare super utilă. Mai ales iarna. Nu îți dai seama de importanța unui astfel de aparat până nu ai copii 🙂

 17. Laura says:

  Da, clar că atunci când ai copii realizezi cel mai bine importanța aerului din încăperi. Dar uite, am realizat că e util un astfel de aparat și în localurile – știu eu unul – în care e un iz vechi, de beci.

 18. Nico says:

  Eu, ca si tine, sunt patita. Diana a facut un astm alergic iar mucegaiul e in topul alergiilor ei. Evident, nu am stiut ca si eu contribuiam, mai ales ca am tot uscat rufe pe calorifer cand era ea micuta. Super, acest aparat, cred ca pentru camera ei ar fi tare util!

 19. Laura says:

  Pff, nasol tare cu mucegaiul ăsta și mai scapi și greu de el. Vă îmbrățișez pe amândouă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *